Boller med marsipan
Nydelige boller med ekte marsipan, som er best når de serveres litt lune.
porsjoner12
Ingredienser
Gjærdeig
- 150 g romtemperert smør
- 5 dl kald melk
- 50 g Idun fersk gjær for søte deiger
- 1,5 ts salt
- 85 g sukker
- 2 ts malt kardemomme
- 1 ss Idun Luftigere bakst (valgfritt)
- 850 g hvetemel
Fyll
- 200 g ODENSE Ekte Marsipan (50% mandler)
Pynt
- 1 stk egg til pensling, sukker og hakkede mandler
Fremgangsmåte
- Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør i terninger, smuldret smør og kald væske. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10-15 minutter til deigen er smidig.
- Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til en lang leiv som er ca. 20 cm i høyden.
- Skjær marsipan i et tynt lag og legg midt på leiven. Brett deigen over og legg på et lag til med marsipan før den siden delen av deigen legges over. Ha litt vann på deigen ved overlappingen, slik at deigen fester seg sammen. Legg på stekebrett med bakepapir, dekk til med plastpose i hver sin ende av brettet og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø på sukker og hakkede mandler.
- Bollene stekes i ca. 15 minutter eller til de har fått en fin og gyllen farge.