Bringebærsnurrer
Bringebærsnurrer med revet marsipan smaker utrolig godt sammen og kan nytes året rundt. Disse bringebærsnurrene er stekt i muffinsformer, men kan fint også stekes uten formene eller i en rektangulær bakeform som en hel kake.
porsjoner25
Ingredienser
- 260 g melis
- 1 pose Idun tørrgjær for søte deiger
- 1000 g hvetemel
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
- 2,5 dl kaldt vann
- 2,5 dl kald melk
- 200 g romtemperert smør, margarin eller flytende margarin
- 1 ss Idun ferskere bakst (valgfritt)
Bringebærfyll
- 150 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)
- 300 g bringebærsyltetøy med et høy innhold av bær
- 6 ss brun farin (eller hvitt sukker)
Pynt
- litt melis og appelsinjuice, vann eller melk til melisglasuren.
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.
- Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 20 cm. Fordel bringebærsyltetøyet over hele leiven. Riv marsipan og dryss over syltetøyet. Rull sammen leiven fra langsiden og legg skjøten ned. Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg i middels store muffinsformer.
- Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.
- Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek de i ca. 10 - 13 minutter. Avkjøl bringebærsnurrene på en bakerist etter steking.
- Rør sammen melis og appelsinsaft, melk eller vann til en melisglasur. Ha glasuren på snurrene og pynt med eksempel Idun Mors hjemmebakte - Favorittblanding.