Search
Close this search box.

Ciabatta med surdeig

Ciabatta med bakeklar surdeig Ciabatta er opprinnelig et italiensk brød, men er blitt populært i mange land – og det skjønner vi godt! Ciabatta er smakfullt i seg selv, men baker du det med surdeig får du virkelig en piff på både smak og konsistens. Du kan benytte en bakeklar surdeig, eller lage din egen. […]
Ciabatta med surdeig
porsjoner24

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland durumhvete, hvetemel og Idun Mors hjemmebakte Ferskere bakst i en bakebolle . Smuldre inn gjæren og tilsett vann, olivenolje og surdeig. Elt deigen i 2 minutter på lav hastighet, deretter 7 minutter på middels hastighet/hurtig. Tilsett saltet og elt deigen videre i 4 - 5 minutter på hurtig hastighet. Deigen kan være litt klissete selv når den er ferdig eltet. Om du elter for hånd må du doble tiden.
  • Smør litt olje i en bolle, legge deigen i og la den forheve i 60 minutter.
  • Ha litt mel på et bakepapir i en stor langpanne og trykk deigen ut ca. 1 -1,5 cm tykk. Dekk til med plast eller et lett fuktet kjøkkenhåndkle og la deigen heve videre i ca. 60 minutter.
  • Velt deigen forsiktig over på en ren kjøkkenbenk - prøv å beholde den rektangulære formen på deigen. Del deigemnet opp i like store deler med en kniv eller en deigdeler i plast, og legg på et bakepapirkledd stekebrett (eller to). Ha litt olje på hendene, så klistrer de seg ikke like lett til deigen. Dekk til og la ciabattaene etterheve til dobbelt størrelse i ca. 45 - 90 minutter.
    Forvarm i mellomtiden ovnen til 270 grader. Hvis den høyeste innstillingen er 230 eller 250 grader, sett den på høyeste nivå.
  • Sett ciabattaene i ovnen og senk temperaturen umiddelbart til 230 grader. Stekes i ca.18 - 25 minutter til de er gylne, og avkjøles på rist etter steking.

Notes

TIPS!

Ciabatta er godt egent til å fryses ned så sant de er godt pakket inn i fryseposer. Tin de opp i romtemperatur og varm de gjerne opp i stekeovnen ved 200 grader i noen få minutter innen servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top