Daim iskake

Oppskrift på iskake med daim Daim iskake er en populær kake å lage blant frossne kaker – ikke så rart, for den er kjempegod. Både store og små like denne kaken, og den passer like fint til dessert som til å servere til finere anledninger. Alternativ pynt på kaken: DAIM STRØSSEL
Daim iskake på et fat.
porsjoner13

Ingredienser

BUNN:

ISKREM:

  • 4 stk eggeplommer
  • 2 stk hele mellomstore egg
  • 200 g melis
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
  • 2 ss sterk (kald) kaffe
  • 150 g hakket Daim sjokolade
  • 50 g hakket sjokolade - gjerne ODENSE mørk 55 % sjokolade

Fremgangsmåte

  • KAKEBUNN:
    Forvarm ovnen til 160 grader med vanlig over- og undervarme. Grovhakk mandlene i en food processor eller for hånd med en kniv.
  • Pisk eggehvitene og sitronessens på middels hastighet til hvitene er et mykt skum (Pass på at bakebollen er helt ren, og at du ikke får med deg noe av plommene, ellers blir ikke hvitene stive). Tilsett melis litt etter litt, og pisk videre til du har en blank masse.
  • Vend inn de hakkede mandlene med en slikkepott og hell røren i en smurt springfrom på 24 cm. Bruk gjerne bakepapir i bunnen, slik at det blir enklere å fjerne kaken fra bunnen senere.
  • Stek bunnen på midterste rille i ca. 25 - 30 minutter og la den avkjøle seg i formet etter steking.
  • ISKREM:
    Grovhakk Daim og sjokoladen med en kniv.
  • Pisk eggedosis av egg, eggeplommer, vaniljeessens og melis i ca. 8 - 10 minutter.
  • Pisk en løs krem av kremfløte og vend kremen inn i eggedosisen.
    Bland i 100 g hakket Daim, den hakkede sjokoladen og sammen med sterk kald kaffe (det er viktig at kaffen kald før den blandes med kremen ellers vil kremen kunne skille seg).
  • Sett iskremen i fryseren i 20 minutter før du heller isblandingen over mandelbunnen dersom blandingen er litt for rennende. Bruk gjerne kakefolie på innsiden av springformen, for å få penere kanter som er helt slette. Dryss over 50 g hakket Daim-sjokolade på toppen, og sett kaken i fryseren i 4 - 6 timer eller over natten til den er fryst helt igjennom.
  • Ta kaken ut fra fryseren ca. 20-30 minutter for den skal spises.

Notes

Tips!

Iskake er lettest å skjære i biter med en varm kniv. Hold kniven under rennene varmt vann, tørk av og kutt kaken i biter.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top