Search
Close this search box.

Fastelavnsboller med bringebærkrem

Fastelavnsboller med bringebærkrem smaker friskt og godt. Ønsker du en annen smak på kremen, kan du benytte syltetøy av eksempelvis jordbær, blåbær, eller eplemost. Syltetøy med et høyt innhold av bær smaker aller best – gjerne rørte bær som inneholder mellom 60 – 80 % bær.
Fastelavnsboller med bringebærkrem
porsjoner25

Ingredienser

BRINGEBÆRKREM

 • 6 dl kremfløte + bringebærsyltetøy eller rørte bær.
 • Friske bringebær (valgfritt)

Fremgangsmåte

 • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle for kjøkkenmaskin og tilsett romtemperert smør i terninger og væsken.
  Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet til deigen har fått et godt gluten-nettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.
 • Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i 30 minutter.
 • Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. Vil du at bollene skal bli like store, kan du bruke en kjøkkenvekt og veie hvert deigemne opp til ca. 80 gram per bolle.
 • Dekk stekebrettene til og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
  Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
 • Ønsker du at bollene skal bli glansfulle på toppen, kan de pensles rett før steking eller med det samme de kommer ut av ovnen, mens de ennå er varme. Pensles de før steking, får de en mørk gyllen farge. Pensles de etter, får bollene en mer lys gyllen farge.
  Bollene stekes i ca. 10 - 13 minutter eller til de har fått en gyllen farge over og under. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og på hvor store du lager bollene.
 • Avkjøl bollene på en rist etter steking. Pisk kremfløten ganske fast, og bland i ønsket mengde med bringebærsyltetøy. Del bollene i i to, legg på et godt lag med bringebærkrem (samt friske bringebær, hvis ønskelig), og legg på toppen. Ha gjerne et melisdryss på toppen av bollene!

Notes

BAKETIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i oppskriften, vil bollene holde seg ferske og fine lenger. Det kan være spesielt gunstig å bruke hvis du lager bollene dagen før de skal serveres.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top