Search
Close this search box.

Fastelavnsboller med oreokjeks

Fastelavnsboller med Oreokjeks i både krem og bolledeig smaker SÅ godt! Det blir jo en helt ny vri på fastelavnsboller, men for de som liker Oreokjeks, er disse bollene kanskje verdenes beste? SVERGER DU TIL VANLIGE BOLLER MED KREM? – se denne oppskriften
Fastelavnsboller med oreo
porsjoner20

Ingredienser

OREOKREM

 • 6 dl kremfløte
 • 2 ss sukker
 • 1 pk Philadelphia kremost, light
 • 1 pk finmalt Oreokjeks + krem fra oreokjeksen

Fremgangsmåte

 • Start med å skille kremen fra kjeksen fra en av pakkene med Oreokjek. Bruk en kniv og skrap av kremen i en skål. Det gjør ikke noe om det er litt krem igjen på kjeksen. Kjeksen grovknuser du og legger i en annen skål. Den grovknuste kjeksen skal brukes i deigen.
 • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.
  Dekk til deigen og la den hvile i 30 minutter til deigen er blitt løsere i konsistensen. Ha i Oreokjeksen du har knust fra den ene pakken og kna den inn i deigen. Dekk til på nytt og hev deigen videre i 30 minutter til.
 • Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i to like store deler, og del hver del opp i 10 deigemner som er omtrent like store. Form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til brettene og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  I mellomtiden, skill kremen fra kjeksen på den andre kjekspakken. Ha kremen i skålen, og finknus kjeksen i en blender eller morter. Har du ingen av delene, ha kjeksen i en liten plastpose og knus kjeksen med en kjevle.
 • Stek Oreobollene i ca. 10 - 14 minutter. Når du tar bollene ut av stekeovnen, pensle umiddelbart med sammenvispet egg mens bollene er varme. Avkjøl bollen på en bakerist. Du man selvsagt pensle bollene før steking, men vi synes at da blir de litt for mørke. Derfor pensler vi de umiddelbart etter steking.
 • Rør sammen Philadelphiaost med kremen fra Oreokjeksen, og pisk opp kremfløten sammen med sukker til en fast krem. Vend sammen kremost og finknust kjeks sammen med den piskede kremen.
  Når bollene er helt avkjølte, skjær av toppene. Ha kremen i en sprøytepose med en stjernetupp, sprøyt på kremen og sett på lokket. Har du ingen sprøytepose, legg kremen på med en skje. Dryss på litt melis til slutt og server!

Notes

TIPS!

Lager du bollene dagen før de skal serveres, kan du med fordel bruke bakehjelpemiddelet Ferskere bakst i deigen. Da holder bollene seg ferske og fine til dagen etter!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top