Search
Close this search box.

Fastelavnsboller med kaffe og sjokoladekrem

Lekre og utrolig deilige fastelavnsboller, med en rik smak av kaffe og sjokoladekrem. Det stilige trekantlokket gir en fin estetisk vri, som kan minne om den klassiske svenske fastelavnsbollen.
Fastelavnboller med kaffe og sjokoladekrem

Ingredienser

Bolledeig:

Sjokoladekrem:

 • 3 dl kremfløte
 • 100 g mørk bakesjokolade
 • 1 ts instant kaffe eller espresso

Sjokoladetrekk:

 • 200 g mørk bakesjokolade
 • 50 g finhakkede pistasjkjerner

Fremgangsmåte

 • Sjokoladekrem:
  Begynn med sjokoladekremen først, så er den klar for å piskes opp når bollene er ferdige.
  Varm opp kremfløte til den ryker. Rør 1 ts kaffe ut i fløten. Grovhakk sjokoladen, trekk fløten vekk fra varmen og ha i sjokoladen. Vent et par minutter før du rører ut sjokoladen i fløten. Hell over i en bolle eller plastboks og sett i kjøleskapet til det er helt kaldt.
 • Bolledeig:
  Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk over bakebollen med et kjøkkenhåndkle, og sett deigen til heving i ca. 30 minutter.
 • Bolledeig:
  Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til brettene og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Bollene stekes i ca. 10 - 14 minutter, og avkjøles på en bakerist etter steking.
 • Sjokoladetrekk:
  Smelt sjokoladen over et vannbad. Klipp en trekant i toppen av bollene og ta ut litt av innmaten (spis gjerne opp underveis: den innmaten smaker veldig godt!). Stikk trekantene på en gaffel og dypp stekeflaten ned i sjokoladen. Legg over på bakepapir med sjokoladen opp, og dryss over pistasj. Dypp sidene av bollene i sjokoladen og ha over på bakepapir. Dryss pistasjkjerner på de også. Sett i kjøleskapet i noen minutter til sjokoladen har stivnet.
 • Sjokoladekrem:
  Ha sjokoladefløten fra kjøleskapet i en bolle og pisk til en fast krem. Pass på å ikke piske for lenge, for da blir kremen kornete (som når man pisker kremfløte). Ha over i en sprøytepose med stor stjernetupp. Sprøyt sjokoladekrem på bollene og sett på de små trekantlokkene. Sett i kjøleskapet eller server med det samme.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top