Gresskarboller
En ekstra piff på høstkosen! Med noen enkle grep, samt litt hel kanel og hyssing, kan du forvandle bolledeigen til disse herlige gresskarbollene. Perfekte å servere til Halloween, eller til en varm kopp kakao på en kald høstdag.
Ingredienser
Bolledeig
- 1 kg hvetemel
- 1 ts salt
- 4 ts kardemomme
- 180 g sukker
- 50 g Idun Fersk Gjær for Søte Deiger
- 1 ss Idun Ferskere Bakst
- 5,5 dl melk
- 180 g romtemperert smør
Pensling og dekor
- 1 egg til pensling
- hel kanel
- hyssing
Fremgangsmåte
- Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med gjær og romtemperert smør.
- Elt deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.
- Dekk til bakebollen og la den forheve i ca. 30 minutter.
- Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i to like store deler, og del hver del opp i 10 deigemner som er omtrent like store.
- Trill emnene runde og surr hyssing løst rundt bollene, så det blir et gresskarstriper på sidene av bollene. Sett de over på stekebrett og etterhev de til dobbel størrelse under ett rent kjøkkenhåndkle. Det tar 60-90 minutter å etterheve de.
- Sett ovnen på 200 grader over- og under varme. Brekk kanelstengene i korte biter og stikk de forsiktig i toppen av hver bolle.
- Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene i ca. 10 - 14 minutter. Avkjøl på en bakerist etter steking. Klipp over hyssingen og ta den forsiktig av bollene.