Grønnsaksbrød
Et supergodt grønnsaksbrød, eller grønnsaksrundstykker, som passer ypperlig til sommerens grillmat, piknik, til suppe eller som tilbehør til middagsmat.
	

porsjoner1
Ingredienser
Grønnsaksblanding
- 1 stk squash i skiver
 - 1 stk rød paprika
 - 1 stk stor rødløk i båter
 - 3 ss olivenolje
 - 2 ts karri
 - 0,5 ts maldonsalt
 
Gjærdeig
- 3,5 dl kaldt vann
 - 25 g Idun Fersk Gjær Original
 - 3 ss olivenolje
 - 380 g hvetemel
 - 150 g durumhvete
 - 1 ts salt
 - 0,5 ss Idun Luftigere Bakst (valgfritt)
 - 1 ts salt
 
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 15 minutter til deigen er smidig. Du kan også elte deigen for hånd, men det tar lenger tid.
 - Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du skjære opp grønnsakene. Bland de oppskjærte grønnsakene med karri, olje og salt.
 - Del deigen opp i 8 like store deler. Fordel grønnsakene likt opp i 8 porsjoner. Kna forsiktig grønnsakene inn i hvert deigemne, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev grønnsaksbrødene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Formvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
 - Pensle brødene med vann og stek brødene midt i ovnen i ca. 25 - 30 minutter eller til de har fått en pent og gyllen farge.
 - Avkjøl på rist etter steking og servér samme dag!
 
Tips og triks
Ved å bruke Idun Luftigere Bakst, vil brødene ble enda mer luftige!
Relaterte oppskrifter
- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
Alle
					- Alle
 - 17. mai
 - 17. mai - Kaker
 - 17. mai - Søtbakst
 - Andre desserter
 - Annen søtbakst
 - Annet bakst
 - Boller
 - Brød
 - Brød - Finbakst
 - Brød - Grovbakst
 - Brød - Småbakst
 - Bursdag
 - Bursdag - Kaker
 - Dessert
 - Desserter
 - Desserter - Konfekt
 - Drikke
 - Enkle oppskrifter
 - Farsdag
 - Fastelavn
 - Fint brød
 - Formkake
 - Formkaker
 - Frokost
 - Glutenfri
 - Glutenfritt
 - Gresskarpai
 - Grunnoppskrift
 - Halloween
 - Halloween - Kaker
 - Halloween - Søtbakst
 - Helgekos
 - Høst
 - Høstbakst
 - Hverdag
 - Iskake
 - Iskrem
 - Jul
 - Jul - Kaker
 - Jul - Konfekt
 - Jul - Søtbakst
 - Kaker
 - Knekkebrød
 - Konfekt
 - Kremkaker
 - Litt sunnere
 - Milkshake
 - Morsdag
 - Mousse og fromasj
 - Ostekaker
 - Pai og terter
 - Pannekaker
 - Påske
 - Påske - Kaker
 - Påske - Søtbakst
 - Pavlova og marengs
 - Pizza
 - Pizza - Andre pizzaer
 - Pizza - Deig
 - Pizza - Dessertpizza
 - Pizza - Hvit pizza
 - Pizza - Italiensk pizza
 - Pizza - Sauser og dressinger
 - Pizza - Vegetar
 - Restemat
 - Rundstykker
 - Sauser og dressinger
 - Sjokoladekaker
 - Skolestart
 - Småkaker
 - Snacks
 - Sommer
 - Søtbakst
 - Surdeig
 - Vafler
 - Valentines
 - Valentines - Kaker
 
				
