Grønnsaksbrød

Et supergodt grønnsaksbrød, eller grønnsaksrundstykker, som passer ypperlig til sommerens grillmat, piknik, til suppe eller som tilbehør til middagsmat.
Nystekt grønnsaksbrød på en trefjøl.
porsjoner1

Ingredienser

Grønnsaksblanding

  • 1 stk squash i skiver
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk stor rødløk i båter
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts karri
  • 0,5 ts maldonsalt

Gjærdeig

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 15 minutter til deigen er smidig. Du kan også elte deigen for hånd, men det tar lenger tid.
  • Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du skjære opp grønnsakene. Bland de oppskjærte grønnsakene med karri, olje og salt.
  • Del deigen opp i 8 like store deler. Fordel grønnsakene likt opp i 8 porsjoner. Kna forsiktig grønnsakene inn i hvert deigemne, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir.
    Dekk til og etterhev grønnsaksbrødene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Formvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Pensle brødene med vann og stek brødene midt i ovnen i ca. 25 - 30 minutter eller til de har fått en pent og gyllen farge.
  • Avkjøl på rist etter steking og servér samme dag!

Tips og triks

Ved å bruke Idun Luftigere Bakst, vil brødene ble enda mer luftige!
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Focaccia med oliven og soltørkede tomater

Focaccia med oliven og soltørkede tomater

Focaccia med blomstermotiv

Focaccia med blomstermotiv

Scroll to Top