Grov focaccia
Grov focaccia med malt som gir ekstra god smak og farge på brødet. Focaccia er et veldig godt og luftig brød som er egnet å servere ved siden av god mat. Har du ikke bakte focaccia før, så kan vi love det er verdt et forsøk.

porsjoner1
Ingredienser
Gjærdeig:
- 400 g kaldt vann
- 400 g siktet rugmel
- 150 g sammalt hvete, fin
- 30 g maltekstrakt
- 3 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 15 g fersk gjær original
Fremgangsmåte
Dag 1
- Ha de tørre ingrediensen i en bakebolle.Rør gjæren ut i kaldt vann, og hell væsken i bakebollen og rør sammen til en jevn masse. Dekk bakebollen til med plast, og la den stå på kjøkkenbenken i ca. 12 - 16 timer.
Dag 2
- Smør en ildfast form ca. 20 x 30 cm godt med olivenolje. Ha i deigen og form den utover formen med rene hender. Pensle med olivenolje og trykk fingrene ned i deigen, slik at det dannes groper. Strø på med hakket frisk timian og Maldonsalt.
- Dekk til og etterhev foccaciaen i ca. 30 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm ovnen til 230 grader.
- Stek foccaciaen på midterste rille i ca. 15 minutter.
Tips og triks
Ved bruk av Idun Mors Hjemmebakte - ferskere bakst, vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!