Grov focaccia

Grov focaccia med malt som gir ekstra god smak og farge på brødet. Focaccia er et veldig godt og luftig brød som er egnet å servere ved siden av god mat. Har du ikke bakte focaccia før, så kan vi love det er verdt et forsøk.
Oppskåret grov focaccia på en trefjøl.
porsjoner1

Ingredienser

Gjærdeig:

  • 400 g kaldt vann
  • 400 g siktet rugmel
  • 150 g sammalt hvete, fin
  • 30 g maltekstrakt
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 15 g fersk gjær original

Fremgangsmåte

  • DAG 1

    Ha de tørre ingrediensen i en bakebolle.
    Rør gjæren ut i kaldt vann, og hell væsken i bakebollen og rør sammen til en jevn masse. Dekk bakebollen til med plast, og la den stå på kjøkkenbenken i ca. 12 - 16 timer.
  • DAG 2

    Smør en ildfast form ca. 20 x 30 cm godt med olivenolje. Ha i deigen og form den utover formen med rene hender. Pensle med olivenolje og trykk fingrene ned i deigen, slik at det dannes groper. Strø på med hakket frisk timian og Maldonsalt.
  • Dekk til og etterhev foccaciaen i ca. 30 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm ovnen til 230 grader.
  • Stek foccaciaen på midterste rille i ca. 15 minutter.

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors Hjemmebakte - ferskere bakst, vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top