Hjemmelagde knekkebrød med surdeig
Hjemmelagde knekkebrød med surdeig er bare så godt. Har du ikke lagd hjemmelagde knekkebrød før, så sett i gang – du vil ikke angre. I denne oppskriften bruker vi en bakeklar surdeig, med vil du heller lage surdeig fra bunnen av har vi oppskrifter her på nettsiden: søk på grov eller fin surdeigskultur!

porsjoner40
Ingredienser
- 180 g sesamfrø
- 180 g solsikkekjerner
- 180 g gresskarkjerner
- 120 g havregryn, lettkokte
- 165 g sammalt rug fin
- 150 g bakeklar surdeig av fullkornshvete
- 1,5 ts salt
- 5,8 dl lunkent vann
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene i en middel stor bolle, og spe på med vann til du får en grøtete masse.
- Rør godt rundt og la massen svelle i ca. 10 minutter. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
- Fordel massen på stekeplater dekket med bakepapir. Fordel massen i et tynt lag over hele platen med en slikkepott , eller legg over bakepapir og bruk en kjevle for å gjøre massen jevnt flat. Del opp i ruter slik at det blir lettere å knekke av knekkebrødene når de er ferdig stekt.
- Stekes i ca. 50 minutter til knekkebrødene har en gyllen og fin farge.
Notes
TIPS!
Har du ikke varmluft på ovnen din kan du steke ett og ett brett ved 180 grader vanlig over/undervarme.Knekkebrødene oppbevares best i en tett boks. Husk bare å avkjøl knekkebrødene helt før de legges i boksen!