Hjemmelagde knekkebrød med surdeig
Hjemmelagde knekkebrød med surdeig er bare så godt. Har du ikke lagd hjemmelagde knekkebrød før, så sett i gang – du vil ikke angre. I denne oppskriften bruker vi en bakeklar surdeig, med vil du heller lage surdeig fra bunnen av har vi oppskrifter her på nettsiden: søk på grov eller fin surdeigskultur!
porsjoner40
Ingredienser
- 180 g sesamfrø
- 180 g solsikkekjerner
- 180 g gresskarkjerner
- 120 g havregryn, lettkokte
- 165 g sammalt rug fin
- 150 g bakeklar surdeig av fullkornshvete
- 1,5 ts salt
- 5,8 dl lunkent vann
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene i en middel stor bolle, og spe på med vann til du får en grøtete masse.
- Rør godt rundt og la massen svelle i ca. 10 minutter. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
- Fordel massen på stekeplater dekket med bakepapir. Fordel massen i et tynt lag over hele platen med en slikkepott , eller legg over bakepapir og bruk en kjevle for å gjøre massen jevnt flat. Del opp i ruter slik at det blir lettere å knekke av knekkebrødene når de er ferdig stekt.
- Stekes i ca. 50 minutter til knekkebrødene har en gyllen og fin farge.
Tips og triks
Har du ikke varmluft på ovnen din kan du steke ett og ett brett ved 180 grader vanlig over/undervarme.
Knekkebrødene oppbevares best i en tett boks. Husk bare å avkjøl knekkebrødene helt før de legges i boksen!