Search
Close this search box.

Hjemmelaget pitabrød

Hjemmelaget pitabrød smaker så godt, og de passer til så mangt! Fyll pitabrødene med ditt favorittpålegg, og ta med på tur. Passer også perfekt ved siden av en deilig salat.
Hjemmelaget pitabrød
porsjoner12

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i en bakebolle for kjøkkenmaskin, men hold litt igjen på melken. Elt deigen med eltekrok i 7 minutter og spe på med resten av melken – litt av gangen. Elt deigen videre i ca. 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
  • Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 120 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Velt deigen på en ren kjøkkenbenk og del deigen opp i 12 stk. like stor deler à ca. 90 gram. Rull til boller og dekk til med et rent kjøkkenhåndklede.
  • Kjevle hvert deigemne rundt til de er omtrent 0,5 cm og legg på et stekebrett med bakepapir med litt mellomrom. Dekk til og etterhev pitabrødene i ca. 20 minutter.
  • Stek pitabrødene på midterste rille i ca. 6 – 7 minutter, eller til de har blåst seg opp og fått en fin farge på begge sider.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top