Nanbrød
Nanbrød er kjempegod fingermat, og perfekt til hjemmelaget indisk mat.
porsjoner4
Ingredienser
Deig
- 500 g hvetemel
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 1 ts sukker
- 0,75 ts salt
- 0,5 dl olivenolje
- 3 dl vann (maks 30 grader)
Pensling
- 4 ss usaltet smør
- 3 ss hakket persilleblader
- 1 ss raspet hvitløksfedd
Fremgangsmåte
- Løs tørrgjæren opp i det lunkne vannet og tilsett sukkeret. La blandingen stå i noen minutter til det begynner å boble i overflaten.
- Ha melet i en bakebolle og tilsett saltet, oljen og gjærblandingen. Elt deigen sammen med en eltekrok i 10 minutter, eller elt deigen sammen for hånd på en ren kjøkkenbenk. Del deigen i fire like store deler, dekk til med plast eller et rent klede og la deigemnene forheve til dobbelt størrelse i ca. 60 minutter.
- Etter heving trykkes deigemnene ut for hånd til de er ca. 1 cm høye. Dekk emnene med et rent kjøkkenhåndklede eller plast og la de etterheve i ca. 20 minutter før steking.
- Varm en stekepanne på middels til sterk varme med en god olivenolje. Stek brødene til de er gylne på begge sider, men ikke for lenge slik at de blir tørre inni. Her må du prøve deg litt frem. Smør nanbrødene med den smeltede smørblandingen rett etter steking. For at nanbrødene skal holde seg myke, kan du dekke de til med et rent kjøkkenhåndklede etter steking.Nanbrødene kan også stekes i en stekeovn på 250 grader i ca. 6 minutter.
- Servér nanbrødene mens de ennå er litt varme ved siden av en god indisk rett eller annet godt.
Tips og triks
Nanbrød smaker aller best når de er nystekte, så stek de helst rett før maten skal serveres!