Hvit pizza med spekeskinke
Hvit pizza har en mild og rund smak da pizzasausen består av enten Crème Fraîche, Seterrømme eller lett-rømme. Med den milde smaken på sausen kan det være godt å bruke smakfullt fyll som topping på pizzaen. Godt og smakfullt fyll kan være spekeskinke, chorizo-pølse eller annet med mye god smak.
porsjoner3
Ingredienser
Pizzadeig:
- 400 g pizzamel tipo 0 eller hvetemel
- 2,5 ts pizzagjær
- 2,6 dl lunkent vann (maks 40 °C)
- 2 ss olivenolje
- 0,5 ts salt
Hvit pizzasaus
- 2 dl Crème Fraîche, Seterrømme eller lett-rømme
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss frisk oregano eller basilikum. Tørkede urter kan også brukes, men gir ikke like frisk smak.
- Smakes litt salt og pepper
Pizzafyll
- Serrano eller annen spekeskinke
- Friske urter og Ruccula
- Parmesanost
Fremgangsmåte
- Skrell og rasp hvitløken og hakk urtene. Rør dette sammen med rømmen og smak til med salt og pepper.
- Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 -10 minutter eller elt deigen for hånd. Elting for hånd tar omtrent dobbelt så lang tid enn om du elter i en kjøkkenmaskin. Dekk til bakebollen med plast og hev deigen til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden stekeoven til 230 grader.
- Lag den hvite pizzasausen ved å blande Crème Fraîche med raspet hvitløk og smak til med salt og pepper.
- Kjevle deigen ut til en langpannepizza, eller del i mindre deler og form/kjevle til runde pizzabunner. Legg bunnen eller bunnene på stekebrett med bakepapir. Smør på et tynt lag med hvit pizzasaus og ha på raspet ost og det øvrige pizzafyllet.
- Stek pizzaen på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 10 - 15 minutter. Strø gjerne på litt Ruccula rett før servering.