Kladdkake
En kladdkake er en saftig og litt bløt sjokoladekake. Kaken er veldig populær blant våre kjære naboer i Sverige. Den er lett å lage og den er utrolig god på smak – prøv selv!

porsjoner12
Ingredienser
Røre:
- 100 g smør
- 210 g sukker
- 40 g kakao
- 1 knsp salt
- 2 ts vaniljesukker
- 2 stk egg
- 90 g hvetemel
- litt melis til dryss på toppen
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen på 200 grader med vanlig over/undervarme. Legg bakepapir i bunnen av en springform ca. 22 cm i diameter og smør formen godt med smør.
- Smelt smøret i en middels stor kjele, og sett til siden. Rør inn sukker, salt, kakao, vaniljesukker og eggene. Rør inn hvetemelet til sist til en jevn og glatt røre.
- Fordel røra i den smurte formen. Bruk gjerne baksiden av en skje som dyppes i vann for å jevne ut røra.
- Stek kaken på midterste rille i ca. 15 - 20 minutter.
- Avkjøl kaken etter steking. Den blir fastere når den avkjøles. Pynt kaken etter eget ønske og servér gjerne gjerne med en god vaniljeis eller pisket krem.