Kladdkake

En kladdkake er en saftig og litt bløt sjokoladekake. Kaken er veldig populær blant våre kjære naboer i Sverige. Den er lett å lage og den er utrolig god på smak – prøv selv!
Rund kladdkake med frisk jordbær på toppen.
porsjoner12

Ingredienser

Røre:

  • 100 g smør
  • 210 g sukker
  • 40 g kakao
  • 1 knsp salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg
  • 90 g hvetemel
  • litt melis til dryss på toppen

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen på 200 grader med vanlig over/undervarme. Legg bakepapir i bunnen av en springform ca. 22 cm i diameter og smør formen godt med smør.
  • Smelt smøret i en middels stor kjele, og sett til siden. Rør inn sukker, salt, kakao, vaniljesukker og eggene. Rør inn hvetemelet til sist til en jevn og glatt røre.
  • Fordel røra i den smurte formen. Bruk gjerne baksiden av en skje som dyppes i vann for å jevne ut røra.
  • Stek kaken på midterste rille i ca. 15 - 20 minutter.
  • Avkjøl kaken etter steking. Den blir fastere når den avkjøles. Pynt kaken etter eget ønske og servér gjerne gjerne med en god vaniljeis eller pisket krem.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top