Brownies
Oppskrift på brownies med kakao Brownies med kakao er litt enklere å lage enn om den er lages med sjokolade, og den smaker like godt. Denne kaken er laget i en lite langpanne, med den kan også lages i rund eller firkantet form. Sørg for at eggene er romtempererte ved tilberedning av kaken for best […]

porsjoner12
Ingredienser
- 175 g smeltet smør
- 3 stk romtempererte mellomstore egg
- 300 g sukker
- 150 g hvetemel
- 60 g bakekako
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 170 grader med vanlig over- og undervarme. Dekk en rektangulær kakeform på 20 x 30 cm med bakepapir. Bakepapirer sitter bedre i formen og du smører formen med et tynt lag smør i forveien. Har du ikke en rektangulær form, kan du bruke en rund på 24 cm i diameter eller en firkantet på 21 x 21 cm. Vær oppmerksom på at steketiden kan variere, hvis du velger en annen form enn den rektangulære.
- Smelt smøret i en liten kjele og sett til side for litt avkjøling.
- Rør romtempererte egg, vaniljeessens og sukker sammen i en kjøkkenmaskin i 20 sekunder eller med en visp for hånd. Det skal ikke bli eggedosis, men til blandingen skal "akkurat" røres sammen.
- Bland sammen hvetemel, salt, kakao og bakepulver i en annen bolle og rør det tørre vekselvis med det smeltede smøret.
- Fordel røren i kakeformen.
Steke brownieskaken på midterste rille i ca. 20 - 25 min, eller til kaken er nesten gjennomstekt. Brownie skal være litt kladdete, da er den saftig og god. - Avkjøl brownieskaken i formen etter steking. Fjern kaken fra formen og ta vekk papiret. Dryss på et tynt lag med melis og skjær kaken i ca. 12 like stor biter og server.