Brownies
Brownies med kakao er litt enklere å lage enn om den er lages med sjokolade, og den smaker like godt. Denne kaken er laget i en lite langpanne, med den kan også lages i rund eller firkantet form.
porsjoner12
Ingredienser
- 175 g smeltet smør
- 3 stk romtempererte mellomstore egg
- 300 g sukker
- 150 g hvetemel
- 60 g bakekako
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 ts Idun Vaniljeessens
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 170 grader med vanlig over- og undervarme. Dekk en rektangulær kakeform på 20 x 30 cm med bakepapir. Bakepapirer sitter bedre i formen og du smører formen med et tynt lag smør i forveien. Har du ikke en rektangulær form, kan du bruke en rund på 24 cm i diameter eller en firkantet på 21 x 21 cm. Vær oppmerksom på at steketiden kan variere, hvis du velger en annen form enn den rektangulære.
- Smelt smøret i en liten kjele og sett til side for litt avkjøling.
- Rør romtempererte egg, vaniljeessens og sukker sammen i en kjøkkenmaskin i 20 sekunder eller med en visp for hånd. Det skal ikke bli eggedosis, men til blandingen skal "akkurat" røres sammen.
- Bland sammen hvetemel, salt, kakao og bakepulver i en annen bolle og rør det tørre vekselvis med det smeltede smøret.
- Fordel røren i kakeformen.Steke brownieskaken på midterste rille i ca. 20 - 25 min, eller til kaken er nesten gjennomstekt. Brownie skal være litt kladdete, da er den saftig og god.
- Avkjøl brownieskaken i formen etter steking. Fjern kaken fra formen og ta vekk papiret. Dryss på et tynt lag med melis og skjær kaken i ca. 12 like stor biter og server.
Tips og triks
Skjær ikke opp brownies i biter før du vil servere kaken, da den blir fort tørr i kantene.
Oppbevaring av brownies
Brownies oppbevares best innpakket i plast i kjøleskapet - ca. 5 - 7 dager.Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker