Search
Close this search box.

Brownies

Brownies med kakao er litt enklere å lage enn om den er lages med sjokolade, og den smaker like godt. Denne kaken er laget i en lite langpanne, med den kan også lages i rund eller firkantet form.
Brownies på en asjett.
porsjoner12

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader med vanlig over- og undervarme. Dekk en rektangulær kakeform på 20 x 30 cm med bakepapir. Bakepapirer sitter bedre i formen og du smører formen med et tynt lag smør i forveien.
    Har du ikke en rektangulær form, kan du bruke en rund på 24 cm i diameter eller en firkantet på 21 x 21 cm. Vær oppmerksom på at steketiden kan variere, hvis du velger en annen form enn den rektangulære.
  • Smelt smøret i en liten kjele og sett til side for litt avkjøling.
  • Rør romtempererte egg, vaniljeessens og sukker sammen i en kjøkkenmaskin i 20 sekunder eller med en visp for hånd. Det skal ikke bli eggedosis, men til blandingen skal "akkurat" røres sammen.
  • Bland sammen hvetemel, salt, kakao og bakepulver i en annen bolle og rør det tørre vekselvis med det smeltede smøret.
  • Fordel røren i kakeformen.Steke brownieskaken på midterste rille i ca. 20 - 25 min, eller til kaken er nesten gjennomstekt. Brownie skal være litt kladdete, da er den saftig og god.
  • Avkjøl brownieskaken i formen etter steking. Fjern kaken fra formen og ta vekk papiret. Dryss på et tynt lag med melis og skjær kaken i ca. 12 like stor biter og server.

Tips og triks

Skjær ikke opp brownies i biter før du vil servere kaken, da den blir fort tørr i kantene.

Oppbevaring av brownies

Brownies oppbevares best innpakket i plast i kjøleskapet - ca. 5 - 7 dager.
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Kaker
Alle
  • Alle
  • Kaker
Nystekte sandkaker fylt med krem og friske bær.

Sandkaker

Cupcake oppskrift viser cupcakes med farget smørkrem på toppen.

Cupcakes

Ostekake med sjokolade

Ostekake med sjokolade

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top