Lakris og sjokoladebrownies
Denne saftige brownien rekker til mange, for den grenser til konfektkake. Med en sjokolade og lakris browniebunn med mye smak av sjokolade og et hint av lakris. Toppet med en mørk og deilig karamellsaus med lakris.
porsjoner10
Ingredienser
- 225 g kokesjokolade
- 150 g smør
- 1/2 dl Idun Lakrissaus
- 1/2 ts flaksalt
- 1 ts Idun vaniljeessens
- 3 store egg
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
Lakris og karamellsaus
- 75 g smør
- 50 g sirup
- 50 g lakrissaus
- 75 g sukker
- 24 g kakao
- 3 dl kremfløte
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 grader over og undervarme.
- Smelt smør og sjokolade i en liten kjele. Trekk vekk fra varmen og rør inn lakrissaus, salt og vaniljeessens.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend den smeltede sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Sikt i hvetemel og vend inn.
- Ha bakepapir i bunnen av en springform på 20-24 cm. Smør kanten av formen med litt smør og hell i kakerøren. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter til kanten av kaken begynner å bli fast, men midten fortsatt er litt løs. Tiden varierer fra en ovn til en annen, og er avhengig av størrelsen på formen. Så prøv deg litt fram. Midten skal “disse” litt når du flytter på formen. Avkjøl i formen.
- Ha alle ingrediensene til sausen i en tykkbunnet kjele. Rør sammen og varm opp på medium varme til det begynner å småkoke. Kok på medium varme i 30-40 minutter til halvparten av sausen har kokt bort og du har en blank og “lavatykk” saus, som har store bobler. Rør i sausen nå og da under kokingen.
- Hell sausen over avkjølt brownie kake og la stå i romtemperatur eller i kjøleskapet til sausen har satt seg eller stivnet. Gjerne tildekket med en tallerken og over natten eller minst 2 timer i kjøleskapet.
- Dra en skarp kniv langs kanten av kakeformen for å løsne sausen fra formen. Ta av springformen og løft brownien av bunnen. Legg over på et fat og dra bakepapiret av browniebunnen. Server gjerne med litt ekstra lakrissaus, lakrisgodteri og spiselige blomster som syriner på toppen.