Lakriskarameller

Oppskrift på lakriskarameller Mmmmm…. myke, deilige lakriskarameller må være det beste julegodteriet! Ren nytelse for  alle lakriselskere der ute! Ikke er det vanskelig eller tidkrevende å lage hjemme heller. Foretrekker du vanlige karameller, eller tenker: ”ja takk, begge deler,” så sjekk vår oppskrift på hjemmelagde karameller.   
Lakriskarameller

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 100 g lys sirup
  • 60 g Idun Lakrissaus
  • 2,5 dl kremfløte
  • 75 g meierismør
  • 2 klyper flaksalt
  • Litt svart konditorfarge (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp på middels varme. La småkoke i 30-40 minutter til blandingen når 121 grader.
    For å få best konsistens på karameller er det best å bruke et digitalt termometer som går opp til høye temperaturer. Da kan man være sikker på at karamellene setter seg og får riktig konsistens.
  • Smør en liten brødform og dekk bunnen og sidene med bakepapir. Hell blandingen i og avkjøl til romtemperatur. Dekk med plastfolie og sett kaldt over natten eller til karamellen har stivnet.
  • Skjær opp i terninger og pakk gjerne inn i mellomleggspapir frem til karamellene skal serveres.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top