Lakriskarameller
Oppskrift på lakriskarameller Mmmmm…. myke, deilige lakriskarameller må være det beste julegodteriet! Ren nytelse for alle lakriselskere der ute! Ikke er det vanskelig eller tidkrevende å lage hjemme heller. Foretrekker du vanlige karameller, eller tenker: ”ja takk, begge deler,” så sjekk vår oppskrift på hjemmelagde karameller.
Ingredienser
- 250 g sukker
- 100 g lys sirup
- 60 g Idun Lakrissaus
- 2,5 dl kremfløte
- 75 g meierismør
- 2 klyper flaksalt
- Litt svart konditorfarge (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp på middels varme. La småkoke i 30-40 minutter til blandingen når 121 grader. For å få best konsistens på karameller er det best å bruke et digitalt termometer som går opp til høye temperaturer. Da kan man være sikker på at karamellene setter seg og får riktig konsistens.
- Smør en liten brødform og dekk bunnen og sidene med bakepapir. Hell blandingen i og avkjøl til romtemperatur. Dekk med plastfolie og sett kaldt over natten eller til karamellen har stivnet.
- Skjær opp i terninger og pakk gjerne inn i mellomleggspapir frem til karamellene skal serveres.