Lavkarbobrød uten gjær
Lavkarbobrød er i vinden som aldri før og spises ofte i forbindelse med vektnedgang. Dette brødet er både næringsrikt, glutenfritt og er bakt uten gjær. Brødet er enkelt å lage og rikt på smak.
porsjoner1
Ingredienser
DEIG
- 100 g sesamfrø
- 100 g linfrø
- 120 g solsikkefrø
- 120 g gresskarkjerner
- 120 g hakkede nøtter av mandler, hasselnøtter eller valnøtter
- 2 ss valmuefrø
- 0,5 ts salt, gjerne maldonsalt
- 0,5 dl smaksnøytral olje som raps- eller solsikke
- 0,5 dl vann
- 0,5 ss honning
- 5 stk egg
Fremgangsmåte
- Ha alle frøene og salt i en stor bolle. Visp eggene sammen og rør inn olje og salt med eggene. Hell det våte i bollen med frøene. Bland alt godt sammen med en sleiv.
- Legg bakepapir i en brødform slik at papiret går opp av formen, eller bruk en brødform i silikon. Smør formen med olje. Hell massen i formen og glatt til toppen med baksiden av en spiseskje.
- Stek i 60 minutter på nederste rille i ovnen ved 175 grader.
- Avkjøl brødet helt i formen før du tar det ut. Brødet oppbevares best i plastpose i kjøleskapet, og holder seg fint i flere dager.