Lavkarbobrød
Oppskrift på et godt og drøyt lavkarbobrød som metter lenge. Oppbevares best i plast i kjøleskapet.
porsjoner1
Ingredienser
Deig:
- 2 stk egg
- 3 dl Cottage cheese
- 4 ss linfrø
- 4 ss havregryn (glutenfri)
- 4 ss mandelmel
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 1 ts salt
- 1,5 ts bakepulver
- 50 g grovhakket valnøtter
- 2 ss flytende kokosolje eller kokosfett
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme ovnen til 210 grader. Cottage cheese og egg blandes godt sammen ved å bruke en stavmikser eller foodprocessor. Rør resten av ingrediensene inn med skje. Blir konsistensen for løs, tilsettes mer solsikkekjerner. Hell røren i en brødform kledd med bakepapir. Pensle overflaten med vann.
- Stek brødet på nederste rille i ca. 70 - 80 minutter.