Search
Close this search box.

Makroner med sjokolade

Makroner med sjokolade er en av de mest populære makronene. Alle liker sjokolade, så det kan vi godt forstå. I denne oppskriften bruker vi kakao i makronene og fyller de med en bløt og smakfull ganache av ekte sjokolade.
Makroner med sjokolade
porsjoner30

Ingredienser

SJOKOLADEGANACHE

 • 300 g ODENSE Mørk 70 % sjokolade
 • 0,5 ts salt
 • 2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

 • Bland melis med mandelmel og sikt blandingen slik at du står igjen med en ekstra finmalt blanding.
 • Vær nøyaktig når du veier eggeplommene. Det er stor forskjell på hva hviten veier, avhengig av hvor store eggene er. Pisk de romtempererte eggehvitene til det skummer, men begynn på lav hastighet slik ta det dannes små bobler i hviten til å starte med. Øk hastighetene etterhvert. Tilsett sukkeret litt etter litt under piskingen til en litt seig marengs. Smak til slutt inn med noen dråper vaniljeessens.
 • Rør sammen marengs, kakao og mandelmel-blandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal blank og litt rennende
 • Det er en kunst å steke makroner, for de skal ikke være understekte eller stekt for mye. De skal være harde utenpå og myke i midten. Vil du være på den sikre siden, test steketiden på din stekeovn med noen få makroner til å starte med.
  Ha massen i en sprøytepose med en rund tipp. Lag runde makroner (ca. 3-4 cm i diameter) på et stekebrett med bakepapir. Har du en silikonmatte, legg gjerne denne under bakepapiret. Eller, bruk dobbelt bakepapir (har du en makronmatte, så bruk gjerne denne). Da sprekker ikke makronene så lett under steking. La det være litt avstand mellom dem da de flyter litt ut.
 • Dryss kakepynt på toppen av makronene (evt. pynt de etterpå med smeltet sjokolade som på bildet), og la makronene ligge i romtemperatur i ca. 20 - 30 minutter slik at de får en lett hinne på seg. Forvarm i mellomtiden ovnen til 170 grader med vanlig over - og undervarme.
 • Stek makronene i ca. 12 - 15 minutter. Hold et øye med de og pass på at ikke makronene sprekker på overflaten. Hvis uhellet skulle være ute, ta makronene ut av ovnen og spraye de lett med vann. Avkjøl makronene i ca. 30 - 60 minutter før du fjerner dem fra bakepapiret. Har du stekt makronene for lite, vil de henge igjen i bakepapiret, selv etter at de er avkjølt. (Prøv å bruke en kniv for å løsne dem om dette er tilfellet). Makronene skal være sprø utenpå og seige inni. Er de bare sprø, har du stekt dem litt for lenge. Neste gang korter du ned eller forlenger steketiden, og etterhvert ender du opp med perfekte makroner.
 • SJOKOLADEGANACHE
  Hakksjokoladen fint og ba i en skål med saltet. Varm opp fløte til kokepunktet og hell over den hakkede sjokoladen. La stå litt og rør deretter sammen til sjokoladen er smeltet. Avkjøl blandingen i kjøleskapet til den er passe stiv. Ha sjokoladeganache i en sprøytepose og monter sammen makronene.

Notes

TIPS!

Hjemmelagde makroner smaker best etter at de har ligget et par dager kjølig. Da har de best konsistens og smak. Husk å ha de i en boks med lokk for at de ikke skal ta til seg lukter fra andre matvarer.
Makronen er holdbare i ca. 5 - 7 dager og oppbevares best kjølig. Makroner er også godt egnet til å fryses ned.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top