Pizza med pepperoni

Pizza med pepperoni er opprinnelig en amerikansk variant. Pepperoni-pølsen er godt krydret og gir en veldig godt smak på blant annet pizza. En annen pølse som smaker godt på pizzaer er chorizopølse. Dette er en spansk krydret pølse med kanskje enda mer smak. Uansett, her får du vår beste oppskrift på denne pizzaen!
Hjemmebakt pizza med pepperoni og grønn paprika.
porsjoner6

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 800 g pizzamel tipo 0 eller hvetemel
  • 1 pose pizzagjær
  • 1 ts salt
  • 4,6 dl vann
  • 4 ss olivenolje

Hjemmelaget pizzasaus:

  • 1 liten boks hermetiske tomater eller finhakket friske tomater.
  • 1 fedd hvitløk
  • litt salt og pepper

Eksempel på topping:

  • ost, revet
  • pepperonipølse eller chorizo i skiver
  • hakket løk
  • hakket champignon
  • litt hakket rød chili

Fremgangsmåte

  • Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt. Bruk gjerne litt olje med elting for hånd, slik at deigen ikke klistrer seg i hendene dine.
  • Hev deigen tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 230 grader.
  • Del deigen 6 like store deler og form ut til pizzabunner med hånden, eller bruk en kjevle. Man kan også lage pizza i to langpanner med denne størrelsen på deigen. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir. Smør på et tynt lag med pizzasaus og ha på toppingen.
  • Stek pizzaene på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 10 - 15 minutter.

Notes

Tips

Skal du steke flere brett samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top