Search
Close this search box.

Cake Pops

Cake Pops er superpopulært hos barn og unge og kan lages til flere forskjellige anledninger. Det fine med Cake Pops er at du kan bruke kakerester fra eksempelvis en langpannekake du har skåret pent langs kantene. Det som er til overs av kaken, er perfekt å lage disse artige pinnekakene av.
Popcakes med sjokoladetrekk på pinner.
porsjoner30

Ingredienser

Kakerøre

  • 150 g smør
  • 2 stk mellomstore egg
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss kakao

Ostekrem

  • 100 g kremost
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g melis

Annet

  • 400 g bakesjokolade

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret i en kjele. Sett kjelen til siden og avkjøl eller hell i en annen bolle for hurtige avkjøling. Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.
  • Sikt inn mel, kakao, bakepulver og bland dette vekselvis inn med det smeltede smøret i eggedosisen. Hell røra i en rund smurt kakeform på 22 cm i diameter.
    Stek kaken på midterste rille i ca. 30 minutter og avkjøl kaken helt etter steking.

Ostekrem

  • Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint med fingrene eller i en foodprosessor. Bland smulene med ostekremen til du får en masse du kan forme kuler av. Form 30 like store kuler av massen, og legg de på et brett som du setter i fryseren i ca. 30 minutter.
  • Hakk sjokoladen fint og temperer den etter anvisning på pakken, eller les vår tips på siden om temperering av sjokolade. Hvis skålen du bruker til vannbadet ikke er så dyp, hell den smeltede sjokoladen over i en annen dyp bolle, slik at det blir lettere å dyppe.

Montering

  • Innen du setter i gang, er det lurt å finne noe du kan stikke popcakesene ned i etter at de er dyppet i sjokolade. Har du et bit med isopor eller oasis, er dette helt topp å bruke. Hvis ikke, kan du ha sukker/salt i en bolle og stikke de ned i dette.
  • Bruk små trespidd eller kjærlighet-pinner som du først dypper ca. 1 cm i sjokolade før du stikker de i kulene (da fester kulene seg bedre til pinnen). Dypp så kulene helt ned i sjokoladen, slik at de blir dekket av sjokolade. Sett pinnene i det du har funnet frem og dryss på pynt innen sjokoladen stiver helt (den må ikke være helt våt, for da renner alt av). Når sjokoladen er stivnet helt, kan du pakke de pent inn i cellofan med en sløyfe på, og oppbevare de i kjøleskapet.

Tips og triks

Ikke oppbevar ferdige cakepops i kjøleskapet uten at de er pakket inn. Da vil de "svette" utenpå sjokoladen.

Oppbevaring

Cakepops holder seg godt opp til 1 uke i kjøleskapet når de er pakket inn. Ved romtemperatur, holder de seg i 2 dager.
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter til bursdagen!

  • Alle
  • Bursdag
Alle
  • Alle
  • Bursdag
Hjemmelagde bringebærsnurrer med melisglasur og kakepynt på et fat.

Bringebærsnurrer

Langpannekake med sjokoladeglasur og kakepynt.

Langpannekake

Sjokoladekake i langpanne med et kakestykke ved siden av.

Sjokoladekake med kefir

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top