Pistasj- og sjokoladeknuter

Oppskrift på pistasj- og sjokoladeknuter Søte og salte pistasj- og sjokoladeknuter – med intens sjokoladesmak og knasende nøtter! Bedre kan det nesten ikke bli, og oppskriften finner du her:
Pistasj-og sjokoladeknuter

Ingredienser

Gjærdeig

Sjokoladekrem

Fremgangsmåte

 • Gjærdeig:
  Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin, sammen med gjær og romtemperert smør. Hell i melk og elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet.
  Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.
  Dekk til bakebollen og la den forheve i ca. 30 minutter.
 • Sjokoladekrem:
  Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Rør smør, sjokolade, melis og kakao godt sammen.
 • Forming:
  Ha deigen over på en melet kjøkkenbenk og kjevle den ut til en stor rektangel. Ca ½ cm tykk. Smør sjokoladekremen utover og dryss halvparten av pistasjen oppå.
  Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du tre lag.
  Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50-60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers. Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute: Tvinn strimmelen noen ganger, surr den deretter lett tre ganger rundt to fingre, før du dytter enden inn i hullet på undersiden.
 • Sett på stekebrett med bakepapir og la heve i ca. 1 time. Pensle så med sammenvispet egg, og strø over resten av pistasjkjernene og litt flaksalt. Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter og avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top