Risboller
Risboller er enkelt å lage og faller godt i smak hos både barn og voksne. De er populære i barneselskaper, og er ofte å finne på kakebordet til jul. I denne oppskriften bruker vi kakao i stedet for kokesjokolade.

porsjoner35
Ingredienser
- 1 stk egg
- 250 g melis
- 2 ss sterk kaffe
- 2 ss bakekakao
- 50 g mørk kokesjokolade
- 250 g delfiafett
- 100 g puffet ris
Fremgangsmåte
- Start med å smelte delfiafett og grovhakket sjokolade over vannbad. Rør sammen når alt er smeltet og sett til side til avkjøling.
- Bland sammen egg, melis, kaffe og kakao i en bakebolle og rør godt sammen. Hell i det smeltede delfiafettet og puffet ris. Rør det hele sammen til en jevn masse.
- Mens blandingen fortsatt er varm, sett små topper med risboller i små muffinsformer med hjelp av to spiseskjeer. Pynt gjerne risbollene med litt kakepynt innen de stivner helt og avkjøl risbollene i kjøleskapet.
Tips og triks
Risbollene oppbevares best kjølig i en lufttett boks.
Relevante oppskrifter
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.