Rullekake med krem
Rullekake med krem er en slager! Fyllet kan man variere med til det uendelige.
porsjoner5
Ingredienser
Bunn
- 3 stk mellomstore egg
- 170 g sukker
- 120 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
Krem
- 2,5 dl kremfløte
- 1,5 dl bringebærsyltetøy eller friske bringebær/jordbær
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme ovnen til 200 grader.
- Pisk egg og sukker sammen til en eggedosis. Bland bakepulver med melet og sikt det inn i eggedosisen, og vend forsiktig sammen.
- Hell røren utover en smurt liten langpanne som er ca. 30 x 40 cm stor.
- Stek rullekakebunnen på midterste rille i ca. 5 - 8 minutter.
- Vend bunnen ut på et sukkerdrysset bakepapir og trekk bakepapiret fra bunnen av. La bunnen avkjøle seg helt med et rent klede over. I mellomtiden kan kremen piskes opp.
- Smør på ditt favoritt-syltetøy og stryk på kremen. I stedet for syltetøy, kan du ha på finskåret friske jordbær eller moste bringebær. Rull kaken sammen og legg den på et fint fat med skjøten ned og servér!
Tips og triks
Innen kaken serveres, pynt den gjerne med kremdotter og friske bær.