Saftig sjokoladekake med marsipan
Saftig sjokoladekake får du hvis du bruker kefir og natron i kaken. Ja, det er nesten slik at kaken blir mer saftig på dag 2 eller 3. Denne kaken holder seg saftig og god i flere dager. 🍫

porsjoner12
Ingredienser
- 250 g smør
- 70 g bakekakao
- 4 dl kefir
- 300 g sukker
- 3 stk mellomstore romtempererte egg
- 150 g revet ODENSE Ekte marsipan
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts Idun natron
Sjokoladekrem
- 150 g Mørk 55 % eller 70 % sjokolade
- 1,5 dl kremfløte
Pynt
- 50 g grovhakkede mandler
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Kle en liten langpanne som er 20 x 30 cm med bakepapir i bunn. Du kan også bruke en rund form som er 24 cm i diameter hvis du heller ønsker det.Smelt smøret i en kjele og tilsett kakaoen. Rør kakaoen inn i det smeltede smøret før du trekker kjelen av kokeplaten.
- Riv marsipanen på et rivjern. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett revet marsipan og pisk det godt sammen. Rør inn kefiren mot slutten.
- Sikt inn hvetemel, bakepulver og natron. Tilsett smørblandingen til sist. Røren skal være ganske løs, men ikke helt flytende.
- Hell røren i langpannen/formen, og stek kaken midt i ovnen i 40 min. Stikk gjerne en pinne midt i kaken mot slutten av steketiden. Er pinnen "tørr" når den trekkes ut, er kaken ferdig stekt. Avkjøl kaken etter steking.
Sjokoladekrem
- Mens kaken avkjøles, lager du glasuren. Start med å hakke sjokoladen i små biter. Smelt sjokoladen over et vannbad til den er klumpfri, og rør inn kremfløten.
- Hell den varme sjokoladen på den avkjølte kaken og stryk den utover kaken. Kaken pyntes med grovhakkede mandler, eller etter eget ønske.
Tips og triks
Sjokoladekaken er godt egent til å fryses ned, men det er lurest å gjøre dette uten sjokoladeglasuren. Glasuren kan bli litt matt i fargen og lett "knekke" hvis den fryses på kaken.
Relaterte oppskrifter
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.