Search
Close this search box.

Sjokoladekake i rund form

En saftig og og god sjokoladekake med deilig krem med smak av snickers og karamellfudge. NAM!
Sjokoladekake i rund form med krem på toppen .
porsjoner10

Ingredienser

  • 150 g usaltet smør
  • 150 g ODENSE Mørk 55 % Sjokolade
  • 4 stk romtempererte egg, mellomstore
  • 120 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 120 g hvetemel

Krem:

  • 150 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 25 g usaltet smør
  • 70 g POLLY Peanøtter, salte

Fremgangsmåte

Bunn

  • Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Hakk sjokoladen i mindre biter.Smelt smøret i en kjele, ta kjelen til side og rør inn den hakkede sjokoladen til den er smeltet.
  • Pisk sammen eggedosis av egg om melis. Vend først inn mel og vaniljesukker, deretter røres inn sjokoladesmøret. 
  • Fordel røra i en smurt springform (22 cm) og stek kaken midt i ovnen i ca. 25 minutter (steketiden kan variere litt fra ovn til ovn). Kaken vi da virke litt "rå" i midten, noe den skal være. Ønsker du en fastere sjokoladekake, kan den stekes litt lenger, men følg med slik at den ikke blir for tørr.
  • Avkjøl kaken etter steking, ta den ut av formen og legg den på et fint fat.

Krem

  • Smelt hakket sjokolade i en kjele sammen med smøret over et vannbad og vend inn peanøttene.
  • Stryk sjokoladekremen utover kaken og dryss på med ønsket kakepynt.

Tips og triks

Kakebunnen kan gjerne lages dagen i forveien den skal serveres. Oppbevar den i kjøleskapet inntil videre. Ta kaken ut av kjøleskapet, lag sjokoladekremen og stryk på kaken. Lar du kakebunnen stå i en time på kjøkkenbenken, blir den mykere å spise, enn en kaldt kake.
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Kaker
Alle
  • Alle
  • Kaker
Mini pavlovakaker med vaniljekrem og friske bær på en fjøl.

Marengs rullekake

pavlovakake

Pavlovakake

Verdens beste kake på et rektangulært fat.

Verdens beste

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top