Sjokoladekake i rund form
En saftig og og god sjokoladekake med deilig krem med smak av snickers og karamellfudge. NAM!

porsjoner10
Ingredienser
- 150 g usaltet smør
- 150 g ODENSE Mørk 55 % Sjokolade
- 4 stk romtempererte egg, mellomstore
- 120 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 120 g hvetemel
Krem:
- 150 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
- 25 g usaltet smør
- 70 g POLLY Peanøtter, salte
Fremgangsmåte
- Bunn:
Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme. - Hakk sjokoladen i mindre biter.
Smelt smøret i en kjele, ta kjelen til side og rør inn den hakkede sjokoladen til den er smeltet. - Pisk sammen eggedosis av egg om melis. Vend først inn mel og vaniljesukker, deretter røres inn sjokoladesmøret.
- Fordel røra i en smurt springform (22 cm) og stek kaken midt i ovnen i ca. 25 minutter (steketiden kan variere litt fra ovn til ovn). Kaken vi da virke litt "rå" i midten, noe den skal være. Ønsker du en fastere sjokoladekake, kan den stekes litt lenger, men følg med slik at den ikke blir for tørr.
- Avkjøl kaken etter steking, ta den ut av formen og legg den på et fint fat.
- Krem:
Smelt hakket sjokolade i en kjele sammen med smøret over et vannbad og vend inn peanøttene. - Stryk sjokoladekremen utover kaken og dryss på med ønsket kakepynt.