Sjokoladelangpanne med flagg

Sjokoladelangpanne med flagg er høyt oppe på lista som barnas favoritt til 17.mai! Denne oppskriften gir en skikkelig saftig kake med deilig sjokoladekrem. Flere oppskrifter på mai-kaker finner du lenger ned på siden.
SJOKOLADELANGPANNE MED FLAGG

Ingredienser

Kake

  • 225 g smør
  • 3 stk egg
  • 250 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 2 ss bakekakao
  • 1 ts Idun Natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 2 dl kefir (eller skummet kulturmelk)

Sjokoladekrem

  • 150 g melkesjokolade
  • 50 g mørk bakesjokolade
  • 2 dl kremfløte

Pynt og krem til topping

  • 2 kurver jordbær
  • 1 kurv bringebær
  • 1 kurv blåbær
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte

Kake

  • Smelt smøret og avkjøl noe. Sett ovnen på 180 grader.
  • Pisk en tykk og luftig eggedosis av egg og sukker. Rør alt det tørre sammen i en bolle og sikt i eggedosisen. Hell i surmelk og vaniljeessens, og rør alt godt sammen. Rør til slutt i smøret.
  • Smør en liten langpanne på ca 30x40 cm. Legg bakepapir i bunnen og hell røren i formen. Glatt ut overflaten og sett i ovnen.Steketiden varierer så sjekk kaken med en strikkepinne eller fyrstikk etter 30 minutter og stek lenger om kaken er rå i midten. Avkjøl i formen.

Sjokoladekrem

  • Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle. Varm opp fløten til den ryker og hell over sjokoladen. La stå i et par minutter og rør til sjokoladen har smeltet. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det er helt kaldt. Pisk opp til en luftig krem og smør ut på den avkjølte kaken.
  • Pisk kremfløte og sukker til krem og ha i en sprøytepose. Pynt kaken med bær og krem i flaggform. Sett kaldt fram til servering.
Skriv ut oppskriften

Flere 17. mai-kaker

  • Alle
  • 17. mai - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai - Kaker

Ostekake med Smash!

Lukket valnøttkake

Lukket valnøttkake

Glutenfri kake, toppet med vaniljekrem og friske jorbær

Glutenfri kake

Scroll to Top