Sjokoladelangpanne med flagg
Sjokoladelangpanne med flagg er høyt oppe på lista som barnas favoritt til 17.mai! Denne oppskriften gir en skikkelig saftig kake med deilig sjokoladekrem. Flere oppskrifter på mai-kaker finner du lenger ned på siden.
Ingredienser
Kake
- 225 g smør
- 3 stk egg
- 250 g sukker
- 300 g hvetemel
- 2 ss bakekakao
- 1 ts Idun Natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts Idun Vaniljeessens
- 2 dl kefir (eller skummet kulturmelk)
Sjokoladekrem
- 150 g melkesjokolade
- 50 g mørk bakesjokolade
- 2 dl kremfløte
Pynt og krem til topping
- 2 kurver jordbær
- 1 kurv bringebær
- 1 kurv blåbær
- 2 dl kremfløte
- 1 ts sukker
Fremgangsmåte
Kake
- Smelt smøret og avkjøl noe. Sett ovnen på 180 grader.
- Pisk en tykk og luftig eggedosis av egg og sukker. Rør alt det tørre sammen i en bolle og sikt i eggedosisen. Hell i surmelk og vaniljeessens, og rør alt godt sammen. Rør til slutt i smøret.
- Smør en liten langpanne på ca 30x40 cm. Legg bakepapir i bunnen og hell røren i formen. Glatt ut overflaten og sett i ovnen.Steketiden varierer så sjekk kaken med en strikkepinne eller fyrstikk etter 30 minutter og stek lenger om kaken er rå i midten. Avkjøl i formen.
Sjokoladekrem
- Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle. Varm opp fløten til den ryker og hell over sjokoladen. La stå i et par minutter og rør til sjokoladen har smeltet. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det er helt kaldt. Pisk opp til en luftig krem og smør ut på den avkjølte kaken.
- Pisk kremfløte og sukker til krem og ha i en sprøytepose. Pynt kaken med bær og krem i flaggform. Sett kaldt fram til servering.