Sjokoladelangpanne med flagg
Oppskrift på sjokoladelangpanne med flagg Sjokoladelangpanne med flagg er høyt oppe på lista som barnas favoritt til 17.mai! Denne oppskriften gir en skikkelig saftig kake med deilig sjokoladekrem.

Ingredienser
KAKE
- 225 g smør
- 3 stk egg
- 250 g sukker
- 300 g hvetemel
- 2 ss bakekakao
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte Natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
- 2 dl kefir eller skummet kulturmelk
SJOKOLADEKREM
- 150 g melkesjokolade
- 50 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
- 2 dl kremfløte
PYNT OG KREM TIL TOPPING
- 2 kurver jordbær
- 1 kurv bringebær
- 1 kurv blåbær
- 2 dl kremfløte
- 1 ts sukker
Fremgangsmåte
- Kake: Smelt smøret og avkjøl noe. Sett ovnen på 180 grader. Pisk en tykk og luftig eggedosis av egg og sukker. Rør alt det tørre sammen i en bolle og sikt i eggedosisen. Hell i surmelk og vaniljeessens, og rør alt godt sammen. Rør til slutt i smøret. Smør en liten langpanne på ca 30x40 cm. Legg bakepapir i bunnen og hell røren i formen. Glatt ut overflaten og sett i ovnen.
Steketiden varierer så sjekk kaken med en strikkepinne eller fyrstikk etter 30 minutter og stek lenger om kaken er rå i midten. Avkjøl i formen. - Sjokoladekrem: Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle. Varm opp fløten til den ryker og hell over sjokoladen. La stå i et par minutter og rør til sjokoladen har smeltet. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det er helt kaldt. Pisk opp til en luftig krem og smør ut på den avkjølte kaken. Pisk kremfløte og sukker til krem og ha i en sprøytepose. Pynt kaken med bær og krem i flaggform. Sett kaldt fram til servering.