Sjokoladelangpanne med flagg

Sjokoladelangpanne med flagg er høyt oppe på lista som barnas favoritt til 17.mai! Denne oppskriften gir en skikkelig saftig kake med deilig sjokoladekrem. Flere oppskrifter på mai-kaker finner du lenger ned på siden.
SJOKOLADELANGPANNE MED FLAGG

Ingredienser

KAKE

SJOKOLADEKREM

PYNT OG KREM TIL TOPPING

  • 2 kurver jordbær
  • 1 kurv bringebær
  • 1 kurv blåbær
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte

  • Kake:
    Smelt smøret og avkjøl noe. Sett ovnen på 180 grader.
    Pisk en tykk og luftig eggedosis av egg og sukker. Rør alt det tørre sammen i en bolle og sikt i eggedosisen. Hell i surmelk og vaniljeessens, og rør alt godt sammen. Rør til slutt i smøret.
    Smør en liten langpanne på ca 30x40 cm. Legg bakepapir i bunnen og hell røren i formen. Glatt ut overflaten og sett i ovnen.
    Steketiden varierer så sjekk kaken med en strikkepinne eller fyrstikk etter 30 minutter og stek lenger om kaken er rå i midten. Avkjøl i formen.
  • Sjokoladekrem:
    Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle. Varm opp fløten til den ryker og hell over sjokoladen. La stå i et par minutter og rør til sjokoladen har smeltet. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det er helt kaldt. Pisk opp til en luftig krem og smør ut på den avkjølte kaken.
    Pisk kremfløte og sukker til krem og ha i en sprøytepose. Pynt kaken med bær og krem i flaggform. Sett kaldt fram til servering.
Skriv ut oppskriften

Flere mai-kaker

  • Alle
  • Halloween
  • Iskrem
  • Jul
  • Kaker
  • Lucia
  • Morsdag
  • Påske
  • Pizza
  • Produkter
  • Rundstykker
  • Søt gjærbakst
  • Valentines
  • Velg område
Alle
  • Alle
  • Halloween
  • Iskrem
  • Jul
  • Kaker
  • Lucia
  • Morsdag
  • Påske
  • Pizza
  • Produkter
  • Rundstykker
  • Søt gjærbakst
  • Valentines
  • Velg område
Bløtekakevafler - Bløtkake-vafler

Bløtkake-vafler

Pavlova med jordbær og is

Pavlova med jordbær og is

Pikekyss

Pikekyss

Lukket valnøttkake

Lukket valnøttkake

17 mai pavlova

17. mai pavlova

17 mai vafler

17. mai-vafler

Scroll to Top