Suksessterte
Suksessterte med nøttebunn og en smakfull eggekrem er virkelig en drømmekake. Denne kaken har vært populær i mange år, og er ofte et "must" på flotte kakebord. Denne passer til alle anledninger!
porsjoner16
Ingredienser
Nøttebunn
- 8 stk eggehviter fra mellomstore egg (romtempererte)
- 300 g melis
- 300 g malte mandler/hasselnøtter eller mandelmel
Eggekrem
- 2 dl kremfløte
- 250 g sukker
- 8 stk romtempererte eggeplommer
- 300 g romtemperert smør
- noen dråper Idun vaniljeessens
Fremgangsmåte
Nøttebunn
- Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Kle to springformer med 26 cm i diameter med bakepapir. Har du ikke to like springformer, stek bunnene i to omganger.
- Rør melis sammen med de malte mandlene. Pisk de romtempererte eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn mandelblandingen og fordel massen springformen(e). Det er lettere å piske romtempererte eggehviter stive, fremfor når de er kalde.
- Stek bunnene på midterste rille i ca. 30 - 35 minutter. La kakebunnen avkjøles litt før du tar den ut av formen og av avkjøl bunnen helt på en bakerist.
Eggekrem
- Varm opp fløte, sukker, vaniljeessens og eggeplommer i en liten kjele på middels varme under omrøring. Pass på at kremen ikke koker for lenge, men rør til massen bobler lett har tyknet i konsistensen. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøle seg på kjøkkenbenken til den nesten er romtemperert. Visp inn inn romtemperert smør i terninger - litt etter litt, til en jevn og fin krem. Bruk gjerne en stavmikser for en helt glatt krem, men vær oppmerksom på at desto lenger du pisker, desto lysere blir kremen. Avkjøl eggekremen til den stivner i kjøleskapet. Dette tar ca. 1 - 2 timer.
Tips og triks
Sette gjerne kaken kjølig noen timer til den har satt seg litt innen servering.