17. mai pavlova

17. mai pavlova er en majestetisk og vakker klassiker. Det er en perfekt festkake – for bunnene kan lages mange dager i forveien. Det eneste du må gjøre på selve festdagen er å sette den sammen med krem og bær.
17 mai pavlova

Ingredienser

MARENGSBUNN

KREM

PYNT

  • 1 kurv friske jordbær
  • 1 kurv friske bringebær
  • 1 kurv friske blåbær
  • Litt frisk mynte

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge.
    Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/eddik.
  • Tegn to sirkeler med en diameter på 15-20 cm med en blyant på to bakepapir. Snu bakepapirene og legg på stekebrett. Ha røren fordelt likt i de to sirklene.
    Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du to små “serveringsfat” (der du senere kan legge i krem, bær og frukt).
    Sett stekeplatene i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time.
  • Lag vaniljekremen som anvist på pakken og avkjøl. Pisk kremfløten og sukker til krem og pisk inn vaniljekremen.
  • Ha den ene marengsen på et fat, og fyll med halvparten av kremen og bærene. Fordel bærene jevnt så den neste marengsen får jevn støtte under. Legg på neste marengs og topp med krem og bær. Avlutt med litt mynte.
  • Kaken serveres med det samme, eller innen ett par timer (oppbevares da i kjøleskapet fram til servering).
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top