Moussekake med bringebær

Moussekake med bringebær og sjokolademousse - en utrolig god kombinasjon som passer å servere til de aller fleste anledninger. Kaken kan lages året rund og er like populær i alle lag – denne bør prøves!
Moussekake med bringebær og sjokolade på et fat.
porsjoner8

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 120 g sukker
  • 75 g hvetemel
  • 30 g kakao
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 100 g smør

Sjokolademoussé:

Bringebærmoussé:

  • 225 g frosne bær
  • 1 pk bringebærgelé
  • 100 g kremost naturell
  • 2 ss melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • friske bringebær til å ha mellom lagene

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Bunn:
    Smelt smøret på lav temperatur og sett til siden. Pisk egg og sukker til en eggedosis. Mål opp mel, kakao og vaniljesukker og sikt dette inn i eggedosisen vekslesvis med smeltet smør og rør forsiktig sammen til en jevn røre. Hell røren i en smurt springform som er ca. 22 - 24 cm.
    Stek kakebunnen midt i ovnen i 20 minutter og avkjøl etter steking. Hvis kantene på kaken er blitt høyere enn midten under steking, trykker du kantene ned slik at kakebunnen blir jevn.
  • Sjokolademoussé:
    Hakk sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad. Sett til side og la sjokoladen avkjøles noe (ikke så lenge at den stivner). Ha de romtempererte eggeplommene i en bolle sammen med melis og 1/2 dl kremfløte, og visp lett sammen. Hell den smeltede (og noe avkjølte) sjokoladen i eggeblandingen mens du rører. Pisk resten av kremfløten (2 dl) til en myk krem i en kjøkkenmaskin med visp. Vend deretter blandingen forsiktig inn i fløtekremen med en slikkepott. Legg gjerne kakefolie rundt kantene for å få en penere kant (fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker). Bre moussen over den avkjølte kakebunnen og sett kaldt.
  • Bringebærmoussé:
    Ha frosne bær i en kjele på medium varme og la det småkoke i ca. 5 minutter. Hell bærene i en sil, bruk skje for å presse bærene gjennom og kast frøene. Kok opp på nytt, skru av varmen og hell oppi bringebærgele-pulveret, rør rundt og avkjøl blandingen. Visp sammen ost og melis til en glatt krem og tilsett den avkjølte bærblandingen. Pisk fløten til krem og bland den forsiktig inn i ost- og bærkremen med en slikkepott.
    Fordel de friske bringebærene oppå sjokolademoussen - gjerne halve bær rundt kanten som vist her. Bre bringebærmoussen forsiktig over sjokolademoussen og bringebærene. Sett kaken kaldt i ca. 3 - 4 timer eller natten over.
  • Løsne kanten på kaken forsiktig og løft kaken over på et fat. Kaken oppbevares kjølig til den skal serveres.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top
Scroll to Top