Moussekake med bringebær
Moussekake med bringebær og sjokolademousse - en utrolig god kombinasjon som passer å servere til de aller fleste anledninger. Kaken kan lages året rund og er like populær i alle lag – denne bør prøves!
porsjoner8
Ingredienser
Bunn
- 2 stk egg
- 120 g sukker
- 75 g hvetemel
- 30 g kakao
- 1,5 ts vaniljesukker
- 100 g smør
Sjokolademoussé
- 5 stk romtempererte mellomstor egg
- 200 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
- 2,5 dl kremfløte
- 2 ss melis
Bringebærmoussé
- 225 g frosne bær
- 1 pk bringebærgelé
- 100 g kremost naturell
- 2 ss melis
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss sukker
- 2,5 dl kremfløte
- friske bringebær til å ha mellom lagene
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
Bunn
- Smelt smøret på lav temperatur og sett til siden. Pisk egg og sukker til en eggedosis. Mål opp mel, kakao og vaniljesukker og sikt dette inn i eggedosisen vekslesvis med smeltet smør og rør forsiktig sammen til en jevn røre.
- Hell røren i en smurt springform som er ca. 22 - 24 cm. Stek kakebunnen midt i ovnen i 20 minutter og avkjøl etter steking. Hvis kantene på kaken er blitt høyere enn midten under steking, trykker du kantene ned slik at kakebunnen blir jevn.
Sjokolademoussé
- Hakk sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad. Sett til side og la sjokoladen avkjøles noe (ikke så lenge at den stivner). Ha de romtempererte eggeplommene i en bolle sammen med melis og 1/2 dl kremfløte, og visp lett sammen. Hell den smeltede (og noe avkjølte) sjokoladen i eggeblandingen mens du rører.
- Pisk resten av kremfløten (2 dl) til en myk krem i en kjøkkenmaskin med visp. Vend deretter blandingen forsiktig inn i fløtekremen med en slikkepott. Legg gjerne kakefolie rundt kantene for å få en penere kant (fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker). Bre moussen over den avkjølte kakebunnen og sett kaldt.
Bringebærmoussé
- Ha frosne bær i en kjele på medium varme og la det småkoke i ca. 5 minutter. Hell bærene i en sil, bruk skje for å presse bærene gjennom og kast frøene. Kok opp på nytt, skru av varmen og hell oppi bringebærgele-pulveret, rør rundt og avkjøl blandingen. Visp sammen ost og melis til en glatt krem og tilsett den avkjølte bærblandingen.
- Pisk fløten til krem og bland den forsiktig inn i ost- og bærkremen med en slikkepott. Fordel de friske bringebærene oppå sjokolademoussen - gjerne halve bær rundt kanten som vist her. Bre bringebærmoussen forsiktig over sjokolademoussen og bringebærene. Sett kaken kaldt i ca. 3 - 4 timer eller natten over.
- Løsne kanten på kaken forsiktig og løft kaken over på et fat. Kaken oppbevares kjølig til den skal serveres.