Tallkake
Tallkake er perfekt valg som 17.mai-kake, siden den kan dekoreres optimalt til den stor festen og formes som et tall! Alle liker sjokoladekake, sjokoladekrem og friske bær – både store og små. Tall sjablonger – skriv ut!
porsjoner10
Ingredienser
Bunn
- 12 stk romtempererte egg
- 300 g sukker
- 240 g hvetemel
- 60 g bakekako
- 4 ts bakepulver
Sjokoladekrem
- 3 dl fløte
- 150 g ODENSE Mørk sjokolade 55 %
Pisket krem
- 3 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Sjokoladekrem
- Kok opp fløten og hakk sjokoladen. Ta kjelen av platen og rør inn den hakkede sjokoladen til den er smeltet. Avkjøl og sett blandingen i kjøleskapet til den er helt kald - gjerne til dagen etter.
Kakebunner
- Forvarm ovnen til 230 grader.Dette er en oppskrift som gir 4 stekebrett med kakebunner, så det er lurt å dele oppskriften i to og lage røren i to omganger.
- Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland resten av det tørre, sikt det i eggedosisen og vend det forsiktig inn med en slikkepott (hvis du rører med en visp vil luften gå ut av røren og den blir steinhard).
- Dekk stekebrett med bakepapir (hvis du ikke har 4 stekebrett så tar du bare ett og ett etterhvert som bunnene stekes) og bre røren utover i et rektangel. Det skal være et ganske tynt lag, men ikke så tynt at det vil falle fra hverandre når de blir kalde. Stek hvert brett i ca. 5 - 7 minutter. Følg med på stekingen. Bunnene må ikke bli for tørre. Legg den ferdigstekte bunnen på en rist til avkjøling. Ta av bakepapiret når den blir kald.
- Bruk et A4 ark til hvert tall og klipp ut en mal du kan skjære rundt, eller bruk malen som ligger i linken over.Du skal lage to bunner av hvert tall. Det vil bli en del kakebunn til overs, men dette kan du for eksempel bruke til andre kaker eller som bunn i dessert. Overflødig kakebunn kan fryses til senere bruk.
- Pisk opp den kalde sjokoladeblandingen fra i går, til en fast krem og ha i en sprøytepose.
- Pisk opp kremfløte, sukker og vaniljesukker til en fast krem og ha denne også i en sprøytepose.
Montering
- Legg første lag med bunner, smør et tynt lag med syltetøy utover bunnene, sprøyt kuler med sjokoladekrem over bunnene (så jevne som mulig). Sett kaken i kjøleskap i ca. 10 minutter etter at du har sprøytet på første lag med krem.Legg på neste lag med bunner og ha på dotter med pisket krem. Sett gjerne kaken kjølig i noen timer så den blir litt stødigere. Pynt med det du vil av frukt, bær, pikekyss og makroner.
Tips og triks
Denne kaken kan fint gjøres i flere lag enn bare to, men denne oppskriften holder til to lag med bunner med krem når det er ca. A4 størrelse på tallene.