Search
Close this search box.

Tallkake

Tallkake er perfekt valg som 17.mai-kake, siden den kan dekoreres optimalt til den stor festen og formes som et tall! Alle liker sjokoladekake, sjokoladekrem og friske bær – både store og små. Tall sjablonger – skriv ut!
Tallkake 17 med friske bær, makroner og norske flagg.
porsjoner10

Ingredienser

Bunn

  • 12 stk romtempererte egg
  • 300 g sukker
  • 240 g hvetemel
  • 60 g bakekako
  • 4 ts bakepulver

Sjokoladekrem

  • 3 dl fløte
  • 150 g ODENSE Mørk sjokolade 55 %

Pisket krem

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Sjokoladekrem

  • Kok opp fløten og hakk sjokoladen. Ta kjelen av platen og rør inn den hakkede sjokoladen til den er smeltet. Avkjøl og sett blandingen i kjøleskapet til den er helt kald - gjerne til dagen etter.

Kakebunner

  • Forvarm ovnen til 230 grader.Dette er en oppskrift som gir 4 stekebrett med kakebunner, så det er lurt å dele oppskriften i to og lage røren i to omganger.
  • Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland resten av det tørre, sikt det i eggedosisen og vend det forsiktig inn med en slikkepott (hvis du rører med en visp vil luften gå ut av røren og den blir steinhard).
  • Dekk stekebrett med bakepapir (hvis du ikke har 4 stekebrett så tar du bare ett og ett etterhvert som bunnene stekes) og bre røren utover i et rektangel. Det skal være et ganske tynt lag, men ikke så tynt at det vil falle fra hverandre når de blir kalde. Stek hvert brett i ca. 5 - 7 minutter. Følg med på stekingen. Bunnene må ikke bli for tørre. Legg den ferdigstekte bunnen på en rist til avkjøling. Ta av bakepapiret når den blir kald.
  • Bruk et A4 ark til hvert tall og klipp ut en mal du kan skjære rundt, eller bruk malen som ligger i linken over.Du skal lage to bunner av hvert tall. Det vil bli en del kakebunn til overs, men dette kan du for eksempel bruke til andre kaker eller som bunn i dessert. Overflødig kakebunn kan fryses til senere bruk.
  • Pisk opp den kalde sjokoladeblandingen fra i går, til en fast krem og ha i en sprøytepose.
  • Pisk opp kremfløte, sukker og vaniljesukker til en fast krem og ha denne også i en sprøytepose.

Montering

  • Legg første lag med bunner, smør et tynt lag med syltetøy utover bunnene, sprøyt kuler med sjokoladekrem over bunnene (så jevne som mulig). Sett kaken i kjøleskap i ca. 10 minutter etter at du har sprøytet på første lag med krem.Legg på neste lag med bunner og ha på dotter med pisket krem. Sett gjerne kaken kjølig i noen timer så den blir litt stødigere. Pynt med det du vil av frukt, bær, pikekyss og makroner.

Tips og triks

Denne kaken kan fint gjøres i flere lag enn bare to, men denne oppskriften holder til to lag med bunner med krem når det er ca. A4 størrelse på tallene.
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Kaker
Alle
  • Alle
  • Kaker
Brownie ostekake med salt karamell

Brownie ostekake med salt karamell

Glutenfri kake, toppet med vaniljekrem og friske jorbær

Glutenfri kake

Pavlovakrans

Pavlovakrans

Scroll to Top