Search
Close this search box.

Kransekake

En flott kransekake kan virkelig sette prikken over i’en på kakebordet, og serveres ofte til store anledninger som konfirmasjon, bryllup, dåp og ikke minst til julefeiringen. Det er en kjent og god kake som står kanskje høyest på listen over norske festkaker!
Kransekake
porsjoner8

Ingredienser

Melisglasur:

Pynt:

  Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Smør kransekakeformene med olje/formfett og dryss gjerne et tynt lag med semulegryn (eventuelt glutenfritt mel) oppi. Trill deigen til like, fingertykke stenger, og legg de i formene. Av 1 pakke kransekakemasse får du ca 9 ringer. Dersom du bruker to pakker og får kransekakemasse til overs, kan du trille ut kransekakestenger av disse.
  • Legg ringene på et stekebrett og stek de midt i ovnen i ca. 10 minutter. Husk: følg med, slik at de ikke blir for brune! Etter steking avkjøles ringene helt før de tas ut av formene. Velt de forsiktig ut av formene, slik at de ikke knekker.
  • PS!
   Hvis kaken ikke skal serveres samme dag, kan du med fordel fryse ned kransekake-ringene. Ta de ut av fryseren for montering samme dag kaken skal serveres. Kransekaken vil ofte bli litt seigere i konsistensen etter at ringene har vært fryst.
  • Seig og fin glasur:
   Bland eggehvite fra et lite egg, eller et halvt egg (hvis det er stort) med melis, og bland godt sammen til en jevn melisglasur uten klumper. Smaksett gjerne melisglasuren med litt romessens (det gir en ekstra god smak på glasuren)!
  • Lag et kremmerhus av papir og fyll det med glasuren. Legg den største kransekakeringen på et pent fat. Ha på melisglasur i et sikk-sakk mønster, legg på neste ring og fortsett slik til alle ringene er på plass. Ønsker du å pynte kransekaken med litt kakepynt, ha dette på innen glasuren stivner helt, for det gjør den ganske fort!

  Notes

  TIPS!

  Kransekaken oppbevares best i romtemperatur. Husk at den må være pakket godt inn, enten i plast eller i en luft-tett boks.
  Skriv ut oppskriften

  Kanskje du også vil like?

  Scroll to Top