Walenskringle
Walenskringle kan bakes både med og uten butterdeig under vannbakkelsen. Her er en lettlaget variant med bare vannbakkels. Du kan sprøyte ut vannbakkels etter alle kunstens regler, eller sprøyte i siksak som her. Baksten smaker best samme dag som den lages og fylles rett før servering. Da holder baksten seg luftig, sprø og lett. Vaniljekremen er lett og mild og smaker himmelsk sammen med de friske bærene.

Ingredienser
- 1,2 dl vann
- 55 g meierismør
- 70 g hvetemel
- 2 stk romtempererte egg
- 1 ts sukker
Topping
- 1 pk Idun Kakefyll med Vaniljesmak
- 3 dl kremfløte
- 1 ss melis
- 1 kurv friske jordbær
- 1 kurv rips
Fremgangsmåte
- Ha vannbakkelsrøren i en sprøytepose med en stor stjernetupp. Sprøyt massen ut pået stekbrett med bakepapir. Sprøyt fram og tilbake og to like lange stenger.
- Stek midt i ovnen på 175 grader i 20-25 min. Ikke åpne ovnen før det har gått minst 20 minutter. Ellers kan baksten falle sammen. De er ferdige når de er fine og brune, og gir fra seg en hul lyd når du banker lett på de.
- Avkjøl pårist.
Kremfløte
- Pisk kremfløten til en løs krem og pisk inn den kalde vaniljekremen til du får en tykk og jevn krem. Ha over i en sprøytepose og sprøyt oppå den ene stangen. Legg over skivede jordbær og topp med den andre stangen. Sprøyt på krem og topp med bær. Server med det samme.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker