Go Back
+ servings

Innbakte pølser

Oppskrift på innbakte pølser Innbakte pølser er kjempegodt og veldig populært blant barn. Derfor er innbakte pølser ofte både smart og godt å servere i barneselskap. Ønsker du grovere deig rundt pølsene, kan halvparten av hvetemelet erstattes med sammalt hvetemel. Du trenger i dette tilfellet å spe på deigen med bittelitt vann, slik at den […]
Innbakte pølser stablet på en tallerken.
porsjoner24

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll:

  • 12 stk grillpølser

Pensling:

  • 1 stk egg
  • litt sesamfrø til topping

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve i 30 minutter på kjøkkenbenken.
  • Del deigen i to like store emner. Kjevle deigen til en stor sirkel. Skjær sirkelen i 16 deler som en pizza med et pizzahjul. Del grillpølsene i to, og legg pølsene mot enden av trekantene. Rull sammen til spissen av trekanten.
  • Legg de innbakte pølsene på et stekebrett med bakepapir. Gjenta prosessen med den andre delen av deigen. La de etterheve i ca. 30 minutter under et kjøkkenhåndkle eller plast.
  • Pensle de innbakte pølsene med sammenpisket egg og dryss på med litt sesamfrø. Stekes ved 200 grader i ca. 12-15 minutter. Server de innbakte pølsene mens de ennå er varme med litt ketchup.

Notes

Tips!

Pizzagjær gjør deigen enklere å kjevle uten at deigen trekker seg så lett sammen. Har du ikke pizzagjær i skapet, kan du erstatte det med 2,5 teskje tørrgjær original eller 25 gram fersk gjær original.
Skriv ut oppskriften