Pizzaboller er praktisk å ha i fryseren på travle dager, og når brødmaten begynner å bli litt kjedelig. Bare ta opp så mange boller dere trenger og legg dem rett i matboksen. Disse er litt grove og smaksrike og saftige med en god tomatsaus. Disse er vegetariske, men du kan også ha biter av f.eks skinke eller salami i.
porsjoner12stk
Ingredienser
200ghvetemel
200gsammalt hvetemel, grovt
1tsflaksalt
2,5tspizzagjær
1tsferskere bakst
3dlkaldt vann
2ssolivenolje
Fyll
litt olivenolje
2-3 feddhvitløk
1/2 bokshermetiske tomater
1sstomatpure
1tstørket oregano
1tstørket basilikum eller 2 ss finhakket fersk
1/2tsflaksalt
sort pepper
revet gulost eller cheddar
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene til pizzadeigen i en bakebolle og elt sammen med en kraftig kjøkkenmaskin. Elt i 10 minutter. Dekk bollen med plastfolie eller en tallerken og la heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
Lag sausen ved å surre hvitløk i olje på medium varme i et par minutter til løken er myk. Tilsett hermetiserte tomater, tomatpure og krydder. La putre på svak varme i 10 minutter. Avkjøl.
Kjevle deigen ut til en rektangel på en melet benkeflate, og smør sausen utover. Dryss på ost og rull sammen. Skjær i skiver og legg over på stekebrett med bakepapir. Dekk med folie og hev til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 220 grader og stekmidt i ovnen i 12-15 minutter til de er gylne. Oppbevar gjerne i fryseren og ta opp av fryseren til f.eks lunsj eller matpakker.