Margherita pizza er en vegetarpizza, som stammer fra Napoli i Italia. Den gjenkjennes ved at det få, men smakfulle ingredienser som skal til: tomatsaus, ost og basilikum. Hvilken type ost du velger er i grunn opp til deg, men her har vi valgt å kombinere mozzarella- og parmesanost - det slår ikke feil!
+ salt, pepper og frisk basilikum til pynt etter steking
Fremgangsmåte
Italiensk pizzabunn
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig i ca. 10 minutter. Ha i 2 teskjeer med kaldt vann og elt deigen ytterligere i 2 minutter.
Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve i ca. 60 - 90 minutter.
Forvarm ovnen til så høy varme som mulig.
Del deigen i 4 like stor deler og form deigemnene ut med hendene til tynne pizzabunner. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir. Du må bruke to stekebrett. Har du pizzastein, er dette kjempefint å bruke da bunnen blir sprøere. Husk bare på å forvarme pizzasteinen i ovnen i ca en times tid, før du steker pizzaene.
Smør på saus, ost og fyll etter eget ønske. Vær moderat med fyllet, da dette er tynne italienske pizzabunner.
Stek pizzaene i ca. 10 minutter, eller til de har fått en fin og gyllen farge.
Topping
Når du har laget pizzabunnen, er det tid for å fylle på med toppingen som skal til for en klassisk Margherita pizza.Ha først på tomatsaus. Strø på hakket hvitløk og ha på fersk og revet ost.
Stek pizzaen nederst i ovnen på 300 grader over- og undervarme, i ca. 10 minutter.
Når pizzaen er ferdig stekt, smak gjerne til med litt salt og pepper. Litt frisk basilikum på toppen smaker ekstra godt. Vel bekomme!
Tips og triks
Idun Pizzagjær gjør at deigen slapper av mer, og ikke trekker seg så lett tilbake når den skal formes ut. Velger du å bruke fersk gjær i stedet, er det like viktig å bruke små mengder gjær siden deigen skal heve så lenge. Husk derfor at 1 pose med Idun Pizzagjær (4,5 teskje) tilsvarer 1 pakke med fersk gjær (50 gram)* Tipo 0 betyr at hvetemelet er ekstra fint malt.