Margherita pizza

Margherita pizza er en vegetarpizza, som stammer fra Napoli i Italia. Den gjenkjennes ved at det få, men smakfulle ingredienser som skal til: tomatsaus, ost og basilikum. Hvilken type ost du velger er i grunn opp til deg, men her har vi valgt å kombinere mozzarella- og parmesanost - det slår ikke feil!
Margherita pizza
porsjoner3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:

  • 200 g tomatsaus
  • 2 stk finhakket hvitløksfedd
  • 150 g revet mozzarella ost
  • 150 g fersk mozzarella ost
  • 50 g parmesanost
  • + salt, pepper og frisk basilikum til pynt etter steking

Fremgangsmåte

  • Velg først hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over.
  • Når du har laget pizzabunnen, er det tid for å fylle på med toppingen som skal til for en klassisk Margherita pizza.
    Ha først på tomatsaus. Strø på hakket hvitløk og ha på fersk og revet ost.
  • Stek pizzaen nederst i ovnen på 300 grader over- og undervarme, i ca. 10 minutter.
  • Når pizzaen er ferdig stekt, smak gjerne til med litt salt og pepper. Litt frisk basilikum på toppen smaker ekstra godt.
    Vel bekomme!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top