Margherita pizza
Margherita pizza er en vegetarpizza, som stammer fra Napoli i Italia. Den gjenkjennes ved at det få, men smakfulle ingredienser som skal til: tomatsaus, ost og basilikum. Hvilken type ost du velger er i grunn opp til deg, men her har vi valgt å kombinere mozzarella- og parmesanost - det slår ikke feil!
porsjoner3
Ingredienser
Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:
- 200 g tomatsaus
- 2 stk finhakket hvitløksfedd
- 150 g revet mozzarella ost
- 150 g fersk mozzarella ost
- 50 g parmesanost
- + salt, pepper og frisk basilikum til pynt etter steking
Fremgangsmåte
- Velg først hvilken pizzabunn du vil lage. Vi anbefaler denne oppskriften på italiensk pizzabunn.
- Når du har laget pizzabunnen, er det tid for å fylle på med toppingen som skal til for en klassisk Margherita pizza.
Ha først på tomatsaus. Strø på hakket hvitløk og ha på fersk og revet ost. - Stek pizzaen nederst i ovnen på 300 grader over- og undervarme, i ca. 10 minutter.
- Når pizzaen er ferdig stekt, smak gjerne til med litt salt og pepper. Litt frisk basilikum på toppen smaker ekstra godt. Vel bekomme!