Pizzasaus med tomater
Pizzasaus som er hjemmelaget er nok den beste sausen du kan få på en hjemmelaget pizza. Ferske råvarer gir sausen en ekstra god smak. Du kan gjerne variere styrken på sausen, ved å tilsette enda mer hvitløk og gjerne litt hakket chili hvis du liker pizzaen ekstra sterk!
porsjoner3
Ingredienser
- 3 stk hvitløksfedd
- 1 ss olivenolje
- 200 g hakkede hermetiske tomater av god kvalitet (eller finhakket friske tomater)
- 3 ss tomatpuré
- 1,5 ts sukker
- 2 ss hakket frisk basilikum eller oregano (tørket krydder kan også brukes)
- smak til med salt og pepper
Fremgangsmåte
- Start med å hakke hvitløken og fres den i olivenolje i en stekepanne på middels varme. Tilsett resten av ingrediensene og krydderet.
- La sausen småkoke i et par minutter så smakene får satt seg. Det er ikke helt nødvendig at sausen må ikke kokes innen den smøres på pizzaen, men vil smake enda bedre om den er litt kokt inn.
Tips og triks
Denne oppskriften er beregnet til 1 langpannepizza eller 3 porsjonspizzaer.