Surdeigsbrød med geitost, rødbeter og timian smaker himmelsk godt. Her er det mange gode smaker ved siden av surdeigen som gjør brødet helt fantastisk. I denne oppskriften bruker vi en bakeklar surdeig ved siden av en liten mengde med fersk gjær.
Bland sammen alle ingredienser for første dagen i en bakebolle. Dekk til med plast og la det stå å svelle i et par timer, eller natten over.
Dag 2
Smuldre opp den ferske gjæren i fordeigen og tilsett resten av ingrediensene for andre dag, unntatt saltet. Elt deigen sammen med eltekrok på lav hastighet i 10 minutter og tilsett saltet. Elt videre på lav hastighet i 5 minutter. Deigen skal være elastisk.
Legg deigen i en smurt bakebolle, dekk til med plast og la den heve i 60 minutter. Kna deigen sammen på en melet kjøkkenbenk og legg deigen tilbake i den smurte bakebollen. Dekk til med plast og hev ytterligere i 60 minutter.
Velt deigen forsiktig over på en melet kjøkkenbenk og del den i 3 like store biter. Form til runde brød og legg i melet hevekurver. Dekk til og etterhev ytterligere i ca. 60 minutter.
Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 230 grader med vanlig over- og undervarme.
Velt brødene forsiktig ut av hevekurvene på stekebrett med bakepapir. Sett brødene på nederste rille i ovnen og stek de i ca. 30 - 35 minutter til de har fått en pen og gyllen farge.