Search
Close this search box.

Karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding må være en av julens beste desserter! Vi anbefaler å servere den med pisket krem, toppet med en nydelig karamell- eller fudgesaus fra Idun. Flere av julens dessert-oppskrifter finner du lenger ned på siden.
Karamellpudding
porsjoner5

Ingredienser

Til glasering:

  • 1 dl sukker
  • 2 ss vann
  • 1 liters ildfast sylindrisk form

Karamellpudding:

  • 5,5 dl helmelk
  • 1 stk vaniljestang (eller 1 ts vaniljeessens)
  • 1 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 3 stk eggeplommer

Annet:

Fremgangsmåte

  • Glasering:
    Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. Varm opp på medium varme og rist litt på kjelen underveis til alt sukkeret har smeltet og fått en gylden farge. Ikke la deg friste til å røre i karamellen, da kan det komme sukkerkrystaller i karamellen som ikke vil smelte.
    Hell karamellen i en liten brødform. Vend forsiktig rundt på formen så sidene blir dekket av karamell. Om karamellen kjølner før du rekker å få alle sidene perfekt dekken, så gjør ikke det noe. Når karamellen slutter å renne setter du formen opp ned på en tallerken. Sett til side.
  • Karamellpudding:
    Forvarm ovnen til 175 grader.
    Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha stang, frø og melk i en kjele og varm opp til melken ryker. Trekk til side og sett på lokk. Så får vaniljestangen trukket mens du gjør resten klart.
  • Pisk sukkeret inn i eggene og eggeplommene til alt er godt blandet og litt luftig. Ta vaniljestangen ut av melken. Pisk i eggene mens du heller i den varme melken i en tynn stråle. Sil blandingen over i den glaserte formen.
  • Sett formen i en langpanne i den nederste delen av ovnen. Hell varmt vann i den ildfaste formen så det står ett godt stykke opp langs den glaserte formen.
    Skru temperaturen til 165 grader. Reguler temperaturen underveis i stekingen. Vannet må ikke koke for da blir puddingen pipet. Det vil si at små luftbobler går igjennom puddingen og lager små faste striper/kanaler i den.
  • Bak puddingen i omtrent 40 minutter eller til det ikke fester seg noe på en nål eller pinne når den blir stukket i puddingen. Avkjøl til romtemperatur, dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  • Hvelv karamellpuddingen over på et fat og server med pisket krem, toppet med karamell fudgesaus.

Notes

Tips! Når man lager hjemmelaget karamellpudding starter du man ved å glasere formen med karamell. Da får puddingen ligget og godgjort seg i karamell over natten, og blir enda bedre!
Skriv ut oppskriften

Julens desserter

  • Alle
  • 17. mai
  • Barn
  • Barnebursdag
  • Barnedåp
  • Brød
  • Bryllup
  • Bursdag
  • Dåp
  • Desserer
  • Dessert
  • Desserter
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fersk gjær for søte deiger
  • Fersk gjær original
  • Ferskere bakst
  • Frokost
  • Fudgesaus
  • Glutenfri
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Hornsalt
  • Høst
  • Hverdag
  • Idun sauser
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jordbærsaus
  • Jul
  • Kake
  • Kakefyll med romsmak
  • Kakefyll vaniljesmak
  • Kaker
  • Kalde drikker
  • Karamellsaus
  • Kjeks
  • Kjeks & cookies
  • Klassiker
  • Konfekt
  • Konfirmasjon
  • Lakrissaus
  • Lucia
  • Luftigere bakst
  • Makroner
  • Mandelessens
  • Marsipan
  • Matpakke
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Muffins
  • Natron
  • Nugattisaus
  • Ostekake
  • Pai
  • Pannekaker
  • Påske
  • Pavlova og marengs
  • Pepperkakesaus
  • Pizza
  • Produkter
  • Rester
  • Romessens
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sitronessens
  • Sjokoladesaus
  • Sjokoladetrekk
  • Småkake
  • Småkaker
  • Smashsaus
  • Snacks
  • Sommer
  • Søt gjærbakst
  • Tørrgjær for søte deiger
  • Tørrgjær original
  • Vaffel
  • Vafler
  • Valentines
  • Vaniljeessens
  • Varme drikker
  • Velg område
  • Vinter
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • Barn
  • Barnebursdag
  • Barnedåp
  • Brød
  • Bryllup
  • Bursdag
  • Dåp
  • Desserer
  • Dessert
  • Desserter
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fersk gjær for søte deiger
  • Fersk gjær original
  • Ferskere bakst
  • Frokost
  • Fudgesaus
  • Glutenfri
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Hornsalt
  • Høst
  • Hverdag
  • Idun sauser
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jordbærsaus
  • Jul
  • Kake
  • Kakefyll med romsmak
  • Kakefyll vaniljesmak
  • Kaker
  • Kalde drikker
  • Karamellsaus
  • Kjeks
  • Kjeks & cookies
  • Klassiker
  • Konfekt
  • Konfirmasjon
  • Lakrissaus
  • Lucia
  • Luftigere bakst
  • Makroner
  • Mandelessens
  • Marsipan
  • Matpakke
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Muffins
  • Natron
  • Nugattisaus
  • Ostekake
  • Pai
  • Pannekaker
  • Påske
  • Pavlova og marengs
  • Pepperkakesaus
  • Pizza
  • Produkter
  • Rester
  • Romessens
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sitronessens
  • Sjokoladesaus
  • Sjokoladetrekk
  • Småkake
  • Småkaker
  • Smashsaus
  • Snacks
  • Sommer
  • Søt gjærbakst
  • Tørrgjær for søte deiger
  • Tørrgjær original
  • Vaffel
  • Vafler
  • Valentines
  • Vaniljeessens
  • Varme drikker
  • Velg område
  • Vinter
Hjemmelaget riskrem

Hjemmelaget riskrem

Ostekake med pepperkakesaus

Ostekake med pepperkakesaus

Ostekake med pepperkakebunn

Ostekake med pepperkakebunn

Pavlovakrans

Pavlovakrans

Pepperkakeiskrem

Pepperkakeiskrem

Vaniljeis med pepperkakesaus

Vaniljeis med pepperkakesaus

Scroll to Top