Search
Close this search box.

Brødpudding

Brødpudding er en enkel og deilig dessert som krever få ingredienser. En perfekt dessert om man har noen brødrester, boller eller julekake liggende hjemme.

Ingredienser

  • 4-6 tørre boller eller loffskiver
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl fløte
  • 3 egg
  • 1 eggeplomme
  • 125 g sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts Idun vaniljeessens
  • Litt bær og melis til servering

Fremgangsmåte

  • Skjær bollene eller loffskivene i store terninger og legg i en liten ildfast form.
  • Sett ovnen på 180 grader, over og undervarme.
  • Varm melk og fløte til det ryker. Pisk egg, eggeplommer og sukker i en bolle til det er lett blandet. Pisk i litt og litt av den varme melken/fløten. Tilsett kanel og vanilje. Hell over loff eller bolleterningene.
  • Hell varmt vann i en ildfast form i ovnen og sett den lille ildfasteformen i vannet. Så puddingen blir stekt med vannbad.
  • Stek i ca 30 minutter til puddingen har stivnet og bare disser lett. Løft formen opp fra vannbadet. Avkjøl til romtemperatur og server med et melisdryss, friske bær og kanskje litt vaniljesaus.
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter på restmat

  • Alle
  • Restemat
Alle
  • Alle
  • Restemat
Grove valfer med gulrot

Grove vafler med gulrot

Krutonger

Krutonger

banankake med sjokolade

Banankake med sjokolade

Scroll to Top