Brødpudding
Brødpudding er en enkel og deilig dessert som krever få ingredienser. En perfekt dessert om man har noen brødrester, boller eller julekake liggende hjemme.
Ingredienser
- 4-6 tørre boller eller loffskiver
- 2,5 dl melk
- 2,5 dl fløte
- 3 egg
- 1 eggeplomme
- 125 g sukker
- 1 ts kanel
- 1 ts Idun vaniljeessens
- Litt bær og melis til servering
Fremgangsmåte
- Skjær bollene eller loffskivene i store terninger og legg i en liten ildfast form.
- Sett ovnen på 180 grader, over og undervarme.
- Varm melk og fløte til det ryker. Pisk egg, eggeplommer og sukker i en bolle til det er lett blandet. Pisk i litt og litt av den varme melken/fløten. Tilsett kanel og vanilje. Hell over loff eller bolleterningene.
- Hell varmt vann i en ildfast form i ovnen og sett den lille ildfasteformen i vannet. Så puddingen blir stekt med vannbad.
- Stek i ca 30 minutter til puddingen har stivnet og bare disser lett. Løft formen opp fra vannbadet. Avkjøl til romtemperatur og server med et melisdryss, friske bær og kanskje litt vaniljesaus.