Scones
Scones er opprinnelig britisk bakst som er bakt med bakepulver som hevemiddel i stedet for gjær. De er lette å lage og det tar heller ikke lang til å tilberede, da de ikke skal heves.

porsjoner10
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 60 g sukker
- 2 ts bakepulver
- 110 g kaldt smør (rett fra kjøleskapet)
- 2,8 dl lettmelk
Forslag til fyll
- 100 g hakkede nøtter, tørket frukt eller en blanding av begge (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 190 grader med vanlig over- og undervarme.
- Bland mel, sukker og bakepulver i en bakebolle og bland sammen. Skjær smøret i terninger og ha i bakebollen sammen med melken. Bland deigen raskt sammen uten å kna deigen for lenge.Knar du deigen for lenge slik at smøret blir for varmt, kan det føre til kompakte og tunge scones. Smøret i deigen unngår varmen fra dine hender hvis du blander deigen sammen i en kjøkkenmaskin med k-krok. Deigen skal være ganske løs, så ikke vær usikker på det. Bland eventuelt raskt inn hakkede nøtter helt til slutt, hvis du ønsker å smaksette sconsene.
- Når deigen nå er ferdig, kan du bake ut med det samme. Press deigen forsiktig utover en melet kjøkkenbenk til deigen er ca. 2 cm tykk. Stikk deigen ut med en rund utstikker (ca. 7 - 8 cm i diameter), og legg de på et stekebrett med bakepapir. Pensle med vann og stek på midterste rille i ca. 15 - 17 minutter. Steketiden er litt avhengig av hvor store du lager de.
Tips og triks
Hvis du vil vente med å bake ut sconsene til dagen etter, kan du legge deigen i en lufttett boks i kjøleskapet. Scones blir raskt tørre og smaker aller best når de er nystekte!
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker