Fletteloff
Skal du ha gjester på reker, spekemat, tapas eller annet godt, er det gøy å servere en hjemmebakt fletteloff til maten! Fletteloff er enkelt å lage og du vil garantert på ekstra ros for at du har bakt brødet selv.

porsjoner1
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 0,5 ts Idun Luftigere Bakst (valgfritt)
- 2,25 ts Idun Tørrgjær Original
- 3,5 dl kald melk
- 2 ss romtemperert smør
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med tørrgjær og romtemperert smør. Hell i melken og elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig.
- Dekk bakebollen til og forhev deigen i 45 minutter.
- Del deigen opp i tre like stor deler. Rull deigemnene til tre like tykke "pølser" og flett sammen til en fletteloff. Legg fletten på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la fletteloffen etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm i mellomtiden ovnen til 220 grader.
- Pensle med sammenpisket egg og dryss på litt sorte valmuefrø. Stek loffen på midterste rille i ca. 25 - 30 minutter.
Tips og triks
Ved å bruke Idun Luftigere Bakst, blir fletteloffen enda mer lett og luftig!
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker