Marengsbunn

Marengsen kan lages flere dager i forveien og er finå lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnen i store lufttett boks iromtemperatur. Men å pynte med krem burde du gjøre rett før servering. Pavlovaer en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid. Les også: SLIK LYKKES DU MED MARENGS.
marengsbunn
porsjoner6

Ingredienser

Bunn:

  • 4 stk romtempererte eggehviter
  • 1 klype salt
  • 225 g sukker
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljessens
  • 1 ss maizena
  • 1 ts sitronjuice

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader.
  • Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge.
    Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsattvisper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.
    Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens ogsitronsaft/eddik.
  • Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med enblyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren påpapiret, i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag enfordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan leggei krem, bær og frukt.
  • Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125grader. Stek i 1 time.

Notes

Tips!

Ønsker du farge på marengsbunnen, kan du røre inn konditorfarge helt til slutt. Bland gjerne slik at du får striper i marengsen. Det gir en ekstra fin effekt på bunnen.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top