Nugattisnurrer
Hvetesnurrer med Nugatti smaker kjempegodt og er likt av både store og små!
porsjoner20
Ingredienser
Gjærdeig:
- 1000 g hvetemel
- 150 g sukker
- 1 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 1 ss Idun Mors Hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 50 g fersk gjær for søte deiger
- 150 g romtemperert smør/margarin eller flytende margarin
- 5 dl kaldt vann
Fyll:
- 1 boks Nugatti
Pensling:
- 1 stk sammenvispet egg med 1 knsp salt
Pynt:
- 1 neve perlesukker (kan erstattes med f.eks hakkede hasselnøtter)
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med ertekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk bollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 60 cm. Smør Nugatti utover hele flaten og rull sammen fra langsiden. Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev snurrene i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Stek snurrene på midterste rille i ca. 12 - 15 minutter til de har fått en gyllen og fin farge. Avkjøl snurrene på rist etter steking.
- Dekorer snurrene med perlesukker, hakkede hasselnøtter, eller annen valgfri topping.
Notes
Tips!
Ved bruk av Idun Mors Hjemmebakte - Ferskere bakst, vil snurrene holde seg ferske og fine lenger!Flere oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- Barn
- Barnebursdag
- Barnedåp
- Brød
- Bryllup
- Bursdag
- Dåp
- Desserer
- Dessert
- Desserter
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær for søte deiger
- Fersk gjær original
- Ferskere bakst
- Frokost
- Fudgesaus
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Hornsalt
- Høst
- Hverdag
- Idun sauser
- Iskake
- Iskrem
- Jordbærsaus
- Jul
- Kake
- Kakefyll med romsmak
- Kakefyll vaniljesmak
- Kaker
- Kalde drikker
- Karamellsaus
- Kjeks
- Kjeks & cookies
- Klassiker
- Konfekt
- Konfirmasjon
- Lakrissaus
- Lucia
- Luftigere bakst
- Makroner
- Mandelessens
- Marsipan
- Matpakke
- Milkshake
- Morsdag
- Muffins
- Natron
- Nugattisaus
- Ostekake
- Pai
- Pannekaker
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pepperkakesaus
- Pizza
- Produkter
- Rester
- Romessens
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sitronessens
- Sjokoladesaus
- Sjokoladetrekk
- Småkake
- Småkaker
- Smashsaus
- Snacks
- Sommer
- Søt gjærbakst
- Tørrgjær for søte deiger
- Tørrgjær original
- Vaffel
- Vafler
- Valentines
- Vaniljeessens
- Varme drikker
- Velg område
- Vinter
Alle
- Alle
- 17. mai
- Barn
- Barnebursdag
- Barnedåp
- Brød
- Bryllup
- Bursdag
- Dåp
- Desserer
- Dessert
- Desserter
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær for søte deiger
- Fersk gjær original
- Ferskere bakst
- Frokost
- Fudgesaus
- Glutenfri
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Hornsalt
- Høst
- Hverdag
- Idun sauser
- Iskake
- Iskrem
- Jordbærsaus
- Jul
- Kake
- Kakefyll med romsmak
- Kakefyll vaniljesmak
- Kaker
- Kalde drikker
- Karamellsaus
- Kjeks
- Kjeks & cookies
- Klassiker
- Konfekt
- Konfirmasjon
- Lakrissaus
- Lucia
- Luftigere bakst
- Makroner
- Mandelessens
- Marsipan
- Matpakke
- Milkshake
- Morsdag
- Muffins
- Natron
- Nugattisaus
- Ostekake
- Pai
- Pannekaker
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pepperkakesaus
- Pizza
- Produkter
- Rester
- Romessens
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sitronessens
- Sjokoladesaus
- Sjokoladetrekk
- Småkake
- Småkaker
- Smashsaus
- Snacks
- Sommer
- Søt gjærbakst
- Tørrgjær for søte deiger
- Tørrgjær original
- Vaffel
- Vafler
- Valentines
- Vaniljeessens
- Varme drikker
- Velg område
- Vinter