Hamburgerbrød
Disse hamburgerbrødene er nesten som de man finner i butikken, bare enda litt bedre. Takket være et dampbad i ovnen blir disse myke og luftige, og ved å lage de selv kan du lagede med den toppingen du ønsker. Her er snittflaten varmet på grillen og servert med vegetarburger, grønnsaker og spicy aioli. 🍔

porsjoner8
Ingredienser
- 3 dl melk
- 12 g Idun Fersk Gjær Original (eller 2 ts Idun Tørrgjær Original)
- 2 ts sukker
- 1/2 ss Idun Ferskere Bakst
- 1 stort egg
- 450 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 2 ss romtemperert smør
- 1 egg til pensling
- hvite sesamfrø (eller topping etter eget ønske)
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene unntatt salt og smør i en bolle. Elt til en smidig deig i 10 minutter med maskin eller for hånd. Elt til slutt inn smør og salt. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i ca. 8. Rull til boller. Legg de over på bakeplate med bakepapir og trykk de flate. Ta gjerne i så de ikke blir alt for høye når de er ferdigstekt. Dekk med et kjøkkenhåndkle.
- Ha en langpanne nederst i ovnen og fyll halvveis med vann. Forvarm ovnen til 200 grader. Hev til dobbel størrelse. Pisk opp det andre egget og pensle hamburgerbrødene, og dryss over sesamfrø. Stek i 15-20 minutter til brødene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist. Spis samme dag eller frys ned i brødposer.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker