Knekkebrød

Det er utrolig lett å lage en stor porsjon hjemmelagde knekkebrød som slår de de dyreste knekkebrødene i butikken. Endre gjerne på innholdet i knekkebrødet og bruk opp litt frørester du har i skapet

Ingredienser

  • 3 dl sammalt rug, grovt
  • 3 dl lettkokte eller store havregryn (eller en miks)
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 ts flaksalt eller havsalt
  • 7,5 dl vann

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.  
  • Rør alle ingrediensene sammen i en bolle. La svelle i 10-20 minutter. Ha bakepapir på to-tre stekebrett og fordel røren på de tre brettene. Bruk en slikkepott til å fordele røren. Det er viktig å få det så jevnt som mulig så knekkebrødene blir stekt jevnt.  
  • Sett brettene i ovnen og stek i 10 minutter.
  • Ta brettene ut og skjær opp i passe store stykker med en kniv eller pizzakutter. Sett brettene tilbake i ovnen og stek i ca 1 time, mens du bytter plass på brettene hver 20 minutt så knekkebrødene blir stekt jevnt. Hvis ovnen er varmere innerst er det også lurt å snu hvert brett når de bytter plass.
  • Knekkebrødene er ferdig når de er sprø. Hvis de har blitt litt ujevne blir de tynnere ferdig først. Ta ut de tynne, og stek de tykkere knekkebrødene i 10-15 minutter til.  
  • Avkjøl på rist og knekk opp. Oppbevar i en lufttett boks i romtemperatur.
Skriv ut oppskriften

Relaterte oppskrifter

  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Alle
  • Alle
  • 17. mai
  • 17. mai - Kaker
  • 17. mai - Søtbakst
  • Andre desserter
  • Annen søtbakst
  • Annet bakst
  • Boller
  • Brød
  • Brød - Finbakst
  • Brød - Grovbakst
  • Brød - Småbakst
  • Bursdag
  • Bursdag - Kaker
  • Dessert
  • Desserter
  • Desserter - Konfekt
  • Drikke
  • Enkle oppskrifter
  • Farsdag
  • Fastelavn
  • Fint brød
  • Formkake
  • Formkaker
  • Frokost
  • Glutenfri
  • Glutenfritt
  • Gresskarpai
  • Grunnoppskrift
  • Halloween
  • Halloween - Kaker
  • Halloween - Søtbakst
  • Helgekos
  • Høst
  • Høstbakst
  • Hverdag
  • Iskake
  • Iskrem
  • Jul
  • Jul - Kaker
  • Jul - Konfekt
  • Jul - Søtbakst
  • Kaker
  • Knekkebrød
  • Konfekt
  • Kremkaker
  • Litt sunnere
  • Milkshake
  • Morsdag
  • Mousse og fromasj
  • Ostekaker
  • Pai og terter
  • Pannekaker
  • Påske
  • Påske - Kaker
  • Påske - Søtbakst
  • Pavlova og marengs
  • Pizza
  • Pizza - Andre pizzaer
  • Pizza - Deig
  • Pizza - Dessertpizza
  • Pizza - Hvit pizza
  • Pizza - Italiensk pizza
  • Pizza - Sauser og dressinger
  • Pizza - Vegetar
  • Restemat
  • Rundstykker
  • Sauser og dressinger
  • Sjokoladekaker
  • Skolestart
  • Småkaker
  • Snacks
  • Sommer
  • Søtbakst
  • Surdeig
  • Vafler
  • Valentines
  • Valentines - Kaker
Nystekte grove scones med syltetøy på en hvit asjett.

Grove scones

Hjemmebakte knekkebrød uten surdeig og mel.

Knekkebrød med frø

Scroll to Top