Knekkebrød
Det er utrolig lett å lage en stor porsjon hjemmelagde knekkebrød som slår de de dyreste knekkebrødene i butikken. Endre gjerne på innholdet i knekkebrødet og bruk opp litt frørester du har i skapet

Ingredienser
- 3 dl sammalt rug, grovt
- 3 dl lettkokte eller store havregryn (eller en miks)
- 2 dl solsikkekjerner
- 2 dl gresskarkjerner
- 2 dl sesamfrø
- 2 ts flaksalt eller havsalt
- 7,5 dl vann
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
- Rør alle ingrediensene sammen i en bolle. La svelle i 10-20 minutter. Ha bakepapir på to-tre stekebrett og fordel røren på de tre brettene. Bruk en slikkepott til å fordele røren. Det er viktig å få det så jevnt som mulig så knekkebrødene blir stekt jevnt.
- Sett brettene i ovnen og stek i 10 minutter.
- Ta brettene ut og skjær opp i passe store stykker med en kniv eller pizzakutter. Sett brettene tilbake i ovnen og stek i ca 1 time, mens du bytter plass på brettene hver 20 minutt så knekkebrødene blir stekt jevnt. Hvis ovnen er varmere innerst er det også lurt å snu hvert brett når de bytter plass.
- Knekkebrødene er ferdig når de er sprø. Hvis de har blitt litt ujevne blir de tynnere ferdig først. Ta ut de tynne, og stek de tykkere knekkebrødene i 10-15 minutter til.
- Avkjøl på rist og knekk opp. Oppbevar i en lufttett boks i romtemperatur.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Fint brød
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker